Fransa’da Samimi ve Göze Çarpan Bir Öğrenci Evi

CoBe Architecture ve SPLAAR tarafından Paris’e 40 dakika uzaklıktaki Sceaux mahallesine yapılan samimi ve göze çarpan öğrenci evi şehir merkezi bölgesine yeni bir dinamik getirmiş.

Proje, 44 yataklı 2 kreş ve 110 öğrencinin kalabileceği yurt binası olmak üzere iki farklı bölümden oluşuyor. Mimari bütünlük bölümlerin kullanımlarını birleştirirken, Sceaux İstasyonu, Albert 1er Caddesi’nin batı kısmı ve yaya köprüsü olmak üzere çevredeki üç kamusal alana da hitap edecek şekilde tasarlanmış.

Kreş Bölümü

Projenin zemin katında yer alan kreş bölümü arazinin güney ucunda yer alıyor. Arazinin bu kısmındaki doğal eğim çocuklara ayrılmış kapalı bir bahçe olarak değerlendirilmiş. Kreş genelinde fonksiyonel tek katlı bir konfigürasyon kullanılarak personele, çocuklara ve ebeveynlerine konfor ve güvenlik sunacak şekilde tasarlanmış.

Her biri 44 yataktan oluşan iki alana Albert 1er caddesinden ve ortak alanın her iki tarafında tüm binaları birbirine bağlayan bir iç sokağa yönlendiren geniş bir holden erişilebiliyor. Ahşap ve alüminyumdan yapılmış bir perde duvar, merkezi binayı çevreliyor.

Öğrenci Yurdu Bölümü

Öğrenci yurdu bölümü projenin üst katlarında tasarlanmış. Bireysel evleri andıran birkaç hacme bölünmüş yurt odalarında, hacimler arasındaki boşluklar, yalnızca rahatlık alanı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda güneş ışığının Albert 1er Caddesi’ne girmesine izin veren bahçelere ev sahipliği yapıyor.

Proje, konut kısmında bireysel ve toplu yaşamın yanı sıra değişken ve uyarlanabilir yaşam ve konfor alanları sunmayı hedefliyor. Konut birimlerinde, mekanların dağılımını kolaylaştırmak üzere, merdivenlerle bağlantılı yatay bir “iç sokak” tasarlanmış. Ortak alanlar, doğrudan cadde ile bağlantılı olan bu “iç sokak”a yerleştirilmiş.

5 ev birimine ulaşım resepsiyonun bulunduğu ortak salondan sağlanmış. Salon ve bisiklet odası doğrudan caddeye ve RER istasyonunun girişinin önünde oluşturulan meydana bağlanmış.

Konaklama birimleri, daha konforlu ve ayarlanabilir bir oturma odası sunmak için girişe entegre edilmiş bir mutfak alanına sahip. Tavan arasında yer alan yedi adet dubleks, oturma odalarındaki çift yükseklik sayesinde cephede farklılık yaratacak şekilde planlanmış.

Etiketler

Bir cevap yazın