Fransa Büyükelçiliği’nden Çevre Proje Çağrısı

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, çevrenin korunmasına yönelik çalışmalar yürüten Türk sivil toplum kuruluşlarını desteklemek amacıyla proje çağrısı başlatıyor. Son başvuru tarihi, Uluslararası Çevre Günü’nün kutlanacağı 5 Haziran 2022.

Fransa’nın Türkiye’deki Büyükelçiliği çevre koruma için çalışan Türk sivil toplum kuruluşlarını desteklemek amacıyla bir proje çağrısında bulunuyor. Çağrı kapsamında Türkiye’de çevre için çalışan 3 ila 6 STK’na toplamda 32 bin Avro hibe sağlanacak. Proje çağrısına başvuru için son tarih 5 Haziran Uluslararası Çevre Günü olarak belirlendi. Aday kurumlar 5 Haziran tarihine kadar çevre koruma alanındaki projelerini sunabilecekler.

Proje çağrısı aşağıdaki konu başlıkları ile ilgilidir:

  • Biyoçeşitliliğin korunması,
  • İklim değişikliğinin azaltılması ve iklim değişikliğine uyum,
  • Çevrenin korunması ve kirlilik ile savaş.

Bu proje çağrısı Fransa’nın uyguladığı ve ülkenin birinci önceliği olan çevreci diplomasi çerçevesinde düzenleniyor: Fransa, ikili düzeyde olduğu gibi uluslararası organizasyonlarda da iklim (2015 Paris Anlaşması), biyoçeşitlilik (2017’de başlatılan ve her yıl toplanan One Planet Zirvesi) ve çevre (2019 Avrupa Birliği Yeşil Paktı) için mücadelelerde tam olarak yer alıyor. Bu yeni proje çağrısı, özellikle Ekim 2021’de Paris Anlaşması’nın onaylanması ve önümüzdeki Kasım ayında düzenlenmesi beklenen COP27 ile Türk makamlarının çevre açısından gösterdiği çabaları da destekliyor.

Proje çağrısı ile ilgili detaylı bilgi ve belgelere buradan ulaşılabilir:

Etiketler

Bir yanıt yazın