Frank Llyod Wright’ın Günümüze Ulaşan Son Otel Tasarımı Restore Edildi

İki sene ve 18 milyon Dolar harcanarak, Frank Llyod Wright'ın Mason City-Iowa'daki ayakta kalan son oteli geniş kapsamlı bir tadilattan geçirilip, geçtiğimiz günlerde tekrar açıldı.

Son otuz sene içerisindeki belirsizlik ve bakımsızlık sürecinden sonra yenilenen Park Inn Oteli’nin, Wright hayranları için birçok özelliği tekrar gün ışığına çıkıyor. Bunların arasında, vitray çatı pencereleri, diğer yapılarında kullanılmış mobilya tasarımları reprodüksiyonları, farklı renklerde, pişmiş toprak malzeme ile yapılmış bir cephe ve yeniden yapılan Prairie Okulu’nun karakteristiğini taşıyan saçakları ile çatısı bulunuyor. Otelde 27 ziyaretçi süiti, bir bar ve restoran, ayrıca bir de 80 metrekarelik bir konferans salonu bulunuyor.

The Park Inn Wright’ın 6 otel tasarımı arasından günümüze ulaşan tek oteli (Tokyo’daki Imperial Otel’i 1968 senesinde yıkılmıştı). Döneminde gelir düzeyi yüksek olanlara hitap eden, zarif bir tasarıma sahip otelin inşaatı, 1910 yılında tamamlandı. 1972 senesinde çevredeki otellerle yarışamadığı ve gözden düştüğü için kapatıldı ve sonrasında konut,ofis ve hatta bir striptiz klübü olarak kullanıldı. Son nokta ise Mason Belediye Meclisi’nin oteli eBay’de sadece 10 milon dolardan başlayan açık arttırmaya çıkarması oldu.

Iowa’ya gitmek Wright hayranları için anlamlı olabilir. Bir Wright eseri almak pek mümkün olmadığı için, en azından bir gecenizi eserlerinin birisi içerisinde geçirebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın