Frank Lloyd Wright ve Piet Mondrian’dan İlham Alan Ev

Home Perfection Contracting'den Ahmad Khreshi'nin Peter VanderPoel ve Karen Bengel ile birlikte Virginia'da tamamladığı modern konut projesi, Frank Lloyd Wright ve Piet Mondrian'dan ilham alarak tasarlandı.

Home Perfection Contracting’den Ahmad Khreshi, mimar Peter VanderPoel ve tasarımcı Karen Bengel, Frank Lloyd Wright’ın evi peyzaja dahil etme felsefesinden yola çıkarak Virginia, McLean’da modern bir ev tasarladı. Cephe tasarımında ise tasarımcılar, renkli kare ve dikdörtgen düzenlemeler ile karakterize edilen Mondrian tarzından da etkilenmiş.

Ev, her biri farklı seviyelerde ayarlanmış, garaj, oturma ve yatak odasından oluşan üç farklı kütleye sahip.

Önce elle, sonra bilgisayarla tasarlanan asimetrik pencere deseni, evin bir tarafında Hardie panosunun* asimetrik tasarımında tekrarlanan Mondrian tarzında düzenlenmiş.

Karşı taraf ve orta bölüm, tuğla ve yakisugi ahşap kaplamanın birleşiminden oluşuyor. Geleneksel bir Japon ahşap koruma yöntemi olan Yakisugi ile ahşap, onu böceklerden ve çürümeden koruyan bir kömür tabakası elde etmek üzere yakılmış.

Ev yeni inşa edilmiş olsa da, iç mekandaki materyallerin tamamı yeni ürünlerden oluşmuyor. Arazide yer alan bir ak meşe ve bir akçaağaç, zeminler ve tezgahlar için kereste elde etmek üzere öğütülmüş.

Orijinal evdeki ahşap yüzeylerin bir kısmı kurtarılmış ve yeniden kullanılmış. Geri kazanılmış ahşap ve 100 yıllık tuğlalar da yeni binaya dahil edilmiş.

Alt kattan yatak odası katına uzanan sarmal merdivenler, elips bir ışıklık ile aydınlatılmış. Basamakların etrafında döndüğü bir merkez sütunu olan sarmal merdivenlerin aksine, bu dairesel merdivenlerde orta destek kullanılmamış.

Merdivendeki açıklık, evdeki tek çatı penceresi değil. Yapının çatı katında, geometrik şekilli yüzme havuzuna bakan Juliet balkonlara doğru yönelen beş açıklık daha bulunuyor.

*James Hardie tarafından geliştirilen Hardie, fiber çimentodan yapılmış bir kaplama. Çimentoyu, bir binanın dış cephesini korumak için çok uygun sağlam bir yapı malzemesi yapmak için kum, su ve selüloz ahşap lifleri ile birleştiriliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın