Frank Gehry İmzalı Guggenheim Müzesi’nin Yeni Açılış Tarihi: 2026

Frank Gehry'nin Abu Dhabi'deki Guggenheim Müzesi'nin yeni bir açılış tarihi var: 2026. Yeni tarih, Guggenheim'ın direktörü Richard Armstrong tarafından Basel'deki bir basın toplantısında açıklandı.

İlk olarak 2006’da duyurulan ve 2012’de açılması planlanan uzun süredir beklenen projede birçok iniş çıkış yaşanmıştı. 2017 için yeni bir açılış tarihi belirlenmişti ki bu da şu an ertelenmiş görünüyor.

Abu Dabi’de yeni bir kültür bölgesi olan Saadiyat Adası’nın kuzeybatı ucunda yer alacak olan Guggenheim Müzesi, Jean Nouvel’in tasarladığı Louvre Müzesi’ne eşlik edecek. Bu iki yapıya daha sonra Foster + Partners’ın Zayed National Museum’u, Zaha Hadid’in Performing Art Center’ı (TBC) ve Tadao Ando’nun Maritime Museum’u (TBC) eklenecek.

Herhangi bir Guggenheim Müzesi’nden daha fazla alana sahip olan yapı, yaklaşık 30.000 metrekare alana sahip. Ölçekte eşi benzeri olmayan galeriler, cam köprülerle birbirine bağlanan dört kata atriyum çevresinde dağıtılıyor. Müzede 13.000 metrekarelik galeri alanı bulunuyor ve daha fazla sergi alanı sağlayan 11 adet, ikonik koni benzeri yapı bulunuyor. Konilerin her birinde ziyaretçiler, önde gelen çağdaş sanatçıların benzersiz, mekana özgü sanat eserlerini görebilecekler.

Gehry’nin “kasıtlı olarak ‘dağınık’, netliğe doğru ilerleyen” olarak nitelendirdiği yapı, aynı zamanda bir eğitim merkezine ve 350 kişilik bir tiyatroya sahip. Konferanslar, paneller, sempozyumlar, müzik resitalleri, tiyatro prodüksiyonları, film gösterimleri ve performans gibi çok çeşitli canlı programlar içeriyor.

Frank Gehry Tasarımı Guggenheim Abu Dhabi’de Süreç Yeniden Hız Kazandı

Jean Nouvel Tasarımı Louvre Abu Dhabi 11 Kasım’da Açılıyor

Etiketler

Bir yanıt yazın