Francis Ford Coppola’nın Yeni Filmi Megalopolis

Francis Ford Coppola’nın yeni filmi Megalopolis'in, 2024 yılında vizyona girmesi planlanıyor. Bir felaketin ardından New York'u yeniden inşa etmek isteyen bir mimarı merkezine alıyor.

Francis Ford Coppola’nın 1980’li yıllardan beri üzerine çalıştığı projesi Megalopolis, sonunda hayata geçiyor!

Mart ayında çekimleri tamamlanan film günümüz ABD’sinde geçiyor ve bir felaketin ardından New York’u yeniden inşa etmek isteyen bir mimarı merkezine alıyor. Francis Ford Coppola’nın yazıp yönettiği filmin oyuncu kadrosunda; Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Jon Voight, Talia Shire, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman ve Dustin Hoffman gibi isimler yer alıyor.

Politik hırslar, deha ve çetrefilli bir aşk hikayesi çevresinde şekillenen film hakkında Coppola, “Hepimizin bildiği Cecile B. DeMille ya da Ben-Hur tarzında destansı bir film olacak,” diye söz ediyor.

Cicero ve Catilina Komplosu’nun hikayesini işleyen filmde konu, ekonomik krizle boğuşan New York sokaklarına taşınıyor. Şehre “New Rome (Yeni Roma)” adını verdiğini belirten Coppola, ütopik bir şehir hayali kuran bir mimar ile geleneksel bir belediye başkanını karşı karşıya getirerek ekolojik bozulma, kötü kent planları ve eşitsizlik gibi konulara dikkat çekmeyi hedefliyor.

Filmin 2024 yılında vizyona girmesi planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın