Fotoğraf Konuşuyor

Maçka Parkı'nın İstanbul için ne kadar önemli olduğu havadan görüntülendi.

İstanbul’da, altından tünel geçirilmesi planlanan Maçka Parkı, betonlaşmanın arttığı bölgede 138 bin 971 metrekareli yeşil alanıyla bölgenin akciğeri konumunda.

Maçka Parkı’nın Beşiktaş’ın stadı Vodafone Arena tarafındaki bir bölümü çitlerle kapatıldı. Tamamı ağaçlarla kaplı, yürüyüş yolları ve çocuk parklarının olduğu park, Nişantaşı’nın arka sokaklarından Dolmabahçe’ye kadar uzanıyor. Park gün boyu, spor yapmaya, dolaşmaya, fotoğraf çekmeye gelen ziyaretçileri ağırlıyor. DHA’nın havadan görüntülediği Maçka Parkı’nın bölge için ne kadar önemli olduğu fotoğrafta açıkça görülüyor.

Nehir akıyordu

Maçka Parkı’nın bulunduğu bölgeyle ilgili tarih kitaplarındaki ilk bilgilere, 19. yüzyılın ortalarında rastlanıyor. Bölge sık ağaçlıklı küçük kulübelerin bulunduğu yanından dere akan bir vadi olarak tanımlanıyor. Bölgenin o dönemde at sürme, piknik ve mesire alanı olarak kullanıldığı tahmin ediliyor. Yine bu dönemde parkın yanından akan nehirde kayık gezileri düzenlendiği söyleniyor. Bu alan 1970’li yılların başında özellikle evsiz insanların uğrak ve kalacak yeri olarak kullandığı bir bölge haline geldi. Yoğun şikâyetler üzerine önce evsiz kişilerin kaldığı küçük kulübeler yıkıldı. 1993 yılında yeniden restore edildi. Ardından parkta tadilat başlatıldı. Bugünkü halini alan park, ufak değişikliklerle günümüze kadar geldi.

Etiketler

Bir yanıt yazın