Foster+Partners, Yunanistan’ın En Yüksek Binasını Tanıttı

Foster+Partners, Yunanistan'ın en yüksek binası olmaya aday Marina Tower adlı konut projesini tanıttı.

Görseller: DBOX, Foster + Partners

Atina’nın çeper yerleşimlerinden biri olan Elliniko’da konumlanan proje, eski havalimanının bulunduğu alanı, yeni bir yerleşim bölgesine dönüştürmeyi amaçlayan daha büyük bir kalkınma planının parçası. Master planın merkezinde yer alan 200 metre yüksekliğindeki kule, Akdeniz iklimi ile uyumlu olarak iç ve dış mekanlar arasında geçirgen bir ilişki sergilerken, çeşitli yeşil öğeleri de bünyesinde barındırıyor.

Çift cepheli iki yüz daireyi barındıran kırk beş katlı Marina Tower, doğal ışık ve havalandırma konularını temel kaygılar olarak ele alan ve havuzlu platformlarla birbirine bağlanan iki ana hacimden oluşuyor. Mimarlara göre proje, en iyi çevresel uygulamaları ve güncel uluslararası güvenlik protokollerini bir araya getiren sürdürülebilir bir tasarım modelinin temsili olacak. Marina Tower, tamamlandığında Elliniko içinde projelendirilen altı yüksek yapıdan biri olacak.

Elliniko Master Planı, Yunanistan’da, çeşitli işlevlere sahip birkaç mahalleden oluşan çok merkezli bir bölge oluşturmak adına mevcut altyapıyı yeniden kullanan yeni bir kıyı gelişimi öngörüyor. Tasarım, çeşitli kültürel tesisler ve kamusal alanlar aracılığıyla sürdürülebilir bir topluluk oluşturmaya yardımcı olmayı ve böylece bir sosyal altyapı oluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca park, Atina için önemli bir kentsel değer olacak ve kentin yeşil alan ihtiyacına katkıda bulunacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın