Foster’ın ikon binası geliyor

Antalya'nın en büyük alışveriş merkezi TerraCity'yi açan EriaPartners'ın, İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri olan Büyükdere üzerinde A+ yaşam tarzına uygun residans ve ofis karması olarak tasarladığı yeni ikon yapı, hayata geçmeye hazırlanıyor.


Swiss Re Londra Genel Merkezi

1990 yılında İngiltere Kraliçesi tarafından Thames Bank Lordu Foster unvanı ile onurlandırılan Lord Norman Foster, dünyanın başlıca mimarlık ödüllerini kazanmış, son 40 yıla damgasını vurdu.

Lord Foster, insanın etrafını saran ortamın, yaşam kalitesini artırdığına inanıyor ve bu yaklaşımıyla 73 ülkede gerçekleştirdiği projelerle 500’den fazla ödül ve takdirname ile 100’den fazla ulusal ve uluslararası yarışmayı kazanmış bir sanatçı.

Dünyanın bu güne kadar inşa edilmiş en büyük kapalı alanı olan Pekin terminalinin de mimarı olan Lord Norman Foster’ın diğer önde gelen eserleri de şunlar: New York’taki Hearst Genel Merkezi, Swiss Re Londra Genel Merkezi, Fransa’da Millau Viaduct, Berlin’de inşa edilen yeni Alman Parlamento binası Reichstag, British Museum Büyük Salonu, HSBC’nin Hong Kong ve Londra’daki Genel Müdürlük binaları, Frankfurt’taki Commerzbank Merkezi, Fransa’da Carré d’Art, (Nimes Sanat Müzesi), Kaliforniya’daki Standford Üniversitesi araştırma merkezi ve daha birçokları.


Wembley Stadyumu

Teknoloji ve mühendislik bilimi ile kültürel mirası en iyi şekilde harmanlayan Foster, projelerinde yerel mimari kültürü, tarihi, mekanın özelliklerini ve dokusunu bir arada kullanmasıyla tanınıyor. Bu nedenle de eserleri, tıpkı otomobil üreticisi McLaren’in Surrey’deki genel merkez binasında olduğu gibi mühendislik mantığı ile titiz bir tasarımın mükemmel bir bileşeni olarak ortaya çıkıyor. Foster + Partners firmasının dünyaca bilinen bir başka özelliği ise “sürdürülebilirlik” kavramına ve çevresel konulara gösterilen hassasiyet ve öncelik.

Levent projesi, yukarıda özetlenen Foster vizyonu ve felsefesinden yola çıkarak kente değer katacak çok amaçlı bir proje yaratma misyonuyla İstanbul’un simge yapılarından biri olmaya hazırlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın