Foster ve Heatherwick Tasarımı The Fosun Foundation Tamamlandı

Şangay'da bulunan, Foster + Partners ve Heatherwick Studio tasarımı yeni kültür, sanat mekanı The Fosun Foundation'a ait görseller paylaşıldı.

Norman Foster ve Thomas Heatherwick’in tasarım stüdyoları tarafından tamamlanan ve Şangay’ın ünlü caddesi The Bund’un sonunda bulunan karma işlevli kompleks “The Fosun Foundation”, Bund Finance Center’ın merkezinde yer alıyor.

190.000 metrekarelik finans merkezinin şantiye süreci hala devam etmekte; fakat Laurian Ghinitoiu’ya ait yeni fotoğraflara bakılırsa The Fosun Foundation tamamlanmış görünüyor.

Geleneksel Çin tiyatrolarından esinlenerek tasarlanan üç katlı yapı, bronz tüpler ile oluşturulan cephesi ile dikkat çekiyor.

Bu tüpler, pencereler ve balkonların önünde yarı transparan ekranlar yaratmak amacıyla ve üç farklı katman oluşturacak şekilde asılmış.

Tasarım ilk defa paylaşıldığında mimarlar cepheyi “yapının değişen kullanım şekillerine adapte edilip, balkondaki sahneyi ve Pudong manzarasını açığa çıkaran hareketli bir örtü” şeklinde tanımlamışlardı.

4.000 metrekarelik yapıda ana oditoryumun yanı sıra, bir tanesi de terasta olmak üzere bir dizi sergi ve etkinlik alanı bulunuyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın