Foster + Partners’tan Yeniden Kullanılabilir Siperlik Prototipi

Foster + Partners, Covid-19 ile mücadeleye yardımcı olmak için kolayca temizlenebilir ve yeniden kullanıma uygun genel amaçlı bir yüz siperliği prototipi tasarladı. Tasarım, özellikle hızlı seri üretime yönelik.

Foster + Partners, tasarım şablonlarını ve malzeme özelliklerini açık kaynaklı bir tasarım öğesi olarak herkesle paylaşıyor. Bunun amacı, hem tasarımcıları hem de özellikle büyük ölçekli üreticileri, 3D baskı teknolojisine alternatif olarak dijital ve lazer kesim makinelerinin potansiyelini keşfetmeye yöneltmek.

Endüstriyel tasarımcılar, modelciler, mimarlar ve analistlerden oluşan bir ekip tarafından tasarlanan prototip vizör üç bileşenden oluşuyor: 0,5 mm’lik optik berrak PETG’den yapılmış bir vizör, yumuşak PP kafa bandı ve bunları birleştirecek silikon lastik.

Bir siperlik 30 saniyenin altında tabakalardan kesilebiliyor ve elemanlar bir dakikadan kısa sürede monte edilebiliyor. Foster + Partners, tek bir kesme makinesiyle günde 1000 adet maske ürettiklerini, yapımın 3D baskı alternatiflere göre daha az zaman aldığını söylüyor.

Nasıl birleştirileceğine dair bilgiler burada, .dwg uzantılı çizim dosyası da burada.

Etiketler

Bir yanıt yazın