Foster + Partners’tan Bakır Renkli Ofis Yapısı

Foster + Partners, Yekaterinburg şehrinde Russian Copper Company için bakır renkli bir ofis bloğu tasarladı. Yapı, mimarlk ofisinin Rusya'daki ilk projesi.

Fotoğraflar: Oleg Kovalyuk

Rusya’nın merkezindeki Iset Nehri’ne bakan 15 katlı ofis bloğu, ülkenin en büyük bakır madenciliği şirketlerinden biri olan Russian Copper Company’nin (RCC) genel merkezi olarak inşa edildi.

Karakteristik kule, şirketin madencilik faaliyetlerine doğrudan referans vermek üzere tasarlandı.

Üçgen şekilli cephe kaplaması, atom düzeyinde bakırı oluşturan kristal örgüyü canlandırırken paslanmaz çelik cephe kaplama panelleri, bakır rengini oluşturmak için PVD işlemi kullanılarak renklendirildi.

Bloğun tepesinde, şirketin üçgen logosu nehir cephesine yerleştirildi.

“Şirket dünyanın önde gelen bakır üreticilerinden biri ve binanın üçgenlerden oluşan unsurları bakırı oluşturan kristal örgüden ilham alıyor. Binanın tepesi, RCC’nin yeni logosuyla birleşiyor.”

Kule içerisinde ofisler iki katlı modüller halinde düzenlenmiş, bu da cephe panellerinin düzenlemesine yansımış.

Büyük, açık plan ofis alanları eğilimini reddeden her modül, merkezi bir koridor etrafında düzenlenmiş iki katlı kapalı ofisler içeriyor.

Bir resepsiyon ile birlikte dinlenme alanları olarak kullanılacak koltukların bulunduğu merkezi alanlar, kent manzarasına sahip büyük bir pencere ile aydınlatılıyor. Y şeklindeki bir merdiven, asansörlerle de ulaşılabilen her iki katı birbirine bağlıyor.

Koridor boyunca, -altı kişiye kadar- toplantı odaları için büro alanı olarak kullanılabilecek cam duvarlarla çevrelenmiş -her iki katta da beşer tane olmak üzere- yirmi alan bulunuyor.

“Bina, kalite, konfor ve esneklikte yeni standartlar belirlemek için geleneksel hücresel ofisleri yeniden tasarlıyor. Ofis katlarının tasarımındaki çıkış noktası, genel merkezi bir ‘personel evi’ olarak yeniden icat etmekti. Bunun için geleneksel geniş, ortak çalışma alanları yerine, odalar daha samimi, ev ölçeğinde.”

Binanın tepesinde, 14. katta üst seviyede aydınlatılmış yönetim kurulu odası ve en üst katta şirket genelinde toplantı ve etkinlikler için alan ile bir yönetici ofis katı yer alıyor.

Zemin katta, binanın oturma alanları ve kapalı toplantı odaları ile çevrili yüksek bir lobi bulunuyor.

Foster + Partners binayı, cephede, yaz aylarında doğrudan güneş ışığını azaltacak ancak düşük seviyeli kış ışığının da ofise girmesine izin verecek şekilde konumlandırılan masif ve cam alanlarla birlikte Yekaterinburg’un geniş sıcaklık aralığına yanıt verecek şekilde tasarladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın