Foster + Partners İkonik Transamerica Pyramid Center’ı Yeniliyor

Foster + Partners, lüks gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi SHVO tarafından San Francisco'daki ikonik Transamerica Pyramid Center'ı yenilemek üzere görevlendirildi.

DBOX/Foster + Partners

Binanın 50 yıllık tarihindeki en büyük yenileme çalışması olacak proje, şehrin en tanınmış simge yapılarından birine ve şehrin en yüksek ikinci binasına yeni bir yaşam alanı kazandırmayı amaçlıyor. Proje kapsamında, Three Transamerica da (545 Sansome) genişletilerek çağdaş bir ofis binasına dönüştürülecek.

Foster + Partners, diğer birçok ünlü uluslararası mimarlık ofisinin de dahil olduğu davetli bir yarışmanın ardından, tarihi mimariyi çağdaş tasarımla birleştirme konusundaki uzmanlığı nedeniyle seçilmiş.

San Francisco’nun bir sembolü olan Transamerica Pyramid Center, Finans Bölgesi’ndeki büyük bir yapı adasını kapsıyor. 1972’de tamamlanan Transamerica Pyramid Center’ın tasarımı fütürist mimar William Pereira’ya ait. Proje, iki ek bina – Two Transamerica (505 Sansome Caddesi) ve Three Transamerica (545 Sansome Caddesi) ve ünlü Redwood Park’tan oluşuyor.

Fotoğraf: Chris Leipelt/Unsplash

Yeni Foster + Partners tasarımı, tarihi Redwood Park’ı canlandırmayı ve yenilemeyi amaçlarken üç binayı da zemin seviyesinde bir dizi stratejik müdahaleyle birbirine bağlayacak ve San Francisco’nun kalbinde, canlı yeni bir bölge yaratacak.

Yenilenecek ofis alanları, kiracılar ve misafirler için konfor, misafirperverlik ve esnekliğe önem veren sofistike bir vurgu ile bir yaşam alanı olarak yeniden tasarlanıyor.

Kulenin ortasındaki iki kat, ofise dönüşü daha da teşvik eden perakende alanları, tümü panoramik şehir manzaralı sağlıklı yaşam ve konferans alanlarına ayrılmış. Ek olarak, kulenin en üst katında özel bir bar yer alıyor.

1974’te Santa Cruz Vadisi’nden alana getirilen ve şu anda 30 metreden uzun olan yaklaşık 50 olgun sekoya ağacından oluşan Redwood Park da yükseltilecek.

Mark Twain Caddesi – Sansome Caddesi’nin ara yolu, mekana mevsimsel renk katan erik çiçeği ağaçlarıyla kaplı olacak. Projenin 2023 yılının ortalarında tamamlanması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın