Foster + Partners İkonik Kuşhane’yi Yeniliyor

Foster + Partners, Londra Hayvanat Bahçesi'nde bulunan 1962'de yapılan Snowdon Kuşhanesi'ni yenileyecek.

Foster + Partners, Londra Hayvanat Bahçesi’ndeki ikonik Snowdon Kuşhanesi’nin yeniden yapılandırılması üzerine çalışacak.1962’de İngiltere’de Cedric Price, Frank Newby ve Lord Snowdon tarafından tasarlanan ve koruma  listesinde yer alan yapı, ziyaretçilere doğal yaşam alanlarındaki kuşlara daha yakın bir deneyim sunuyordu. Yapı şimdi modernize edilecek ve hayvanat bahçesindeki kolobus maymunları için yepyeni bir yürüyüş yolu sunacak.

Londra Hayvanat Bahçesi, İngiliz mimarlık tarihi için olağandışı küçük bir evren gibidir. İlk günlerinden beri birçok önde gelen mimarın gurur verici bir hamisi olmuş ve günümüzde de birçok önemli yapıya ev sahipliği yapar. Saat Kulesi ve Zürafa Evini 1800’lü yılların ortalarında tasarlayan Decimus Burton; 1960’larda Penguen Havuzu ve Round House’un yapımından sorumlu Tecton ve aynı dönemde Fil Evi’nin mimarları Sir Hugh Casson ve Neville Condor; hayvanat bahçesindeki bu öncü yapıların toplanmasına katkıda bulunmuşlardır.

Bu yılın başlarında ZSL (Zoological Society of London), Snowdon Kuşhanesi’nin yenileme projesinin araştırma ve planlama safhasını yürütmek üzere bir fon sağladı.

Norman Foster ise proje hakkında şöyle konuştu: “Cedric Price’ın bitmiş eserlerinden ender bir örnek olan Snowdon Kuşhanesi’nin yeniden geliştirilmesi üzerinde çalışmaktan onur duyuyoruz. Arkadaşımız ve rehberimiz olan Buckminster Fuller’ın etkisini en güçlü şekilde gösterdiği bu projeye ayrıca kişisel bir sevgim de var. Kuşhane’nin yeniden geliştirilmesi, bu olağanüstü yapıyı ve Londra Hayvanat Bahçesi’ndeki mimari mirası korumak için eşsiz bir fırsattır. Londra’nın en cesur kurumlarından birinde çağdaş mimari ilaveler geleneğine katkıda bulunmak büyük bir ayrıcalık olacaktır.”

Etiketler

Bir yanıt yazın