Foster + Partners Dubai’de “Hava Taksi Hizmetleri” İçin Kapsamlı Bir Terminal Tasarlıyor

Foster + Partners, Dubai'de vertiport terminali tasarladı.

Tasarım konsepti, yolcuların Dubai’deki popüler yerlere ulaşımını hızlı bir şekilde sağlayacak, elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) altyapı ağları için geliştirilen proje önerisinin bir parçasını oluşturuyor.

Dubai Uluslararası Havalimanı’nın yanında yer alması önerilen bu sistem, havalimanındaki mevcut ulaşım sistemlerinin yanı sıra Dubai’nin metro ağı gibi çevredeki ulaşım merkezleriyle de entegre olacak.

“Gelişmekte olan AAM endüstrisi için, insanların Dubai’de seyahat etme biçimlerini dönüştürecek bir vertiport konsepti geliştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kavramsal vertiport, Dubai Uluslararası Havalimanı ve Dubai Metrosu ile bağlantı kurarak uluslararası ve yerel yolcular için şehir genelinde kesintisiz ve sürdürülebilir seyahat imkanı sağlayacak.”
Foster + Partners’tan David Summerfield

Dubai Uluslararası Havalimanı vertiportu, gelişmiş hava hareketliliği (AAM) şirketi Skyports Infrastructure ve Dubai Yollar ve Ulaşım Otoritesi tarafından önerilen dört alandan biri.

Renderlarda vertiport, uçakların kalkış ve inişine yardımcı olmayı amaçlayan dikdörtgen bir yükseltilmiş platform üzerinde gösteriliyor.

Vertiport hava sahasının etrafını saran terminal binası, şehrin ve havaalanının panoramik manzarasını sunan cam bir cepheye sahip.

Terminalin üzerini, binanın aşırı ısınmasını önleyen, onu gölgelendiren, iç mekanda farklı yükseklikler yaratan kıvrımlı bir çatı örtüyor.

Vertiport’un iç mekanında “rahat ve dingin bir ortam” yaratmak için sıcak renklere sahip doğal malzemeler kullanılmış.

Binanın dış cephesi, yakındaki metro istasyonuyla görsel olarak iletişim kuracak şekilde tasarlanmış. Terminalin çevresini yemyeşil bir peyzaj çevreliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın