Forum İstanbul Uluslararası Urban Land Institute Ödülleri’nde Finalde

Forum İstanbul; şehircilik ve mimari alanda dağıtılan, dünyanın en prestijli ödüllerinden Urban Land Institute’in (ULI) her yıl düzenlediği ULI Global Awards for Excellence 2012’ de finale kaldı.

29 seçkin projenin finale kaldığı Urban Land Institute ödüllerinde bu yıl finalistlerin çoğu ABD’den çıktı. Avrupa’dan sadece 6 proje finale kalırken, Türkiye’den tek finalist Forum İstanbul oldu. Yenilikçi, finansal olarak başarılı, bulundukları bölgede topluma katkıda bulunan, çevreyle dost ve sosyal ihtiyaçlara cevap veren projeler 16 – 19 Ekim’de ABD, Colorado’da yapılacak final töreninde ödüllendirilecek.

175.000 metrekarelik kiralanabilir alanda 265 mağazasının yanı sıra, Turkuazoo akvaryum, Jurassic Land gibi İstanbulluların sıklıkla tercih ettiği eğlence birimlerini ve sayısız müşteri hizmetini de içeren Forum İstanbul, açıldığından bu yana ağırladığı 60 milyona yakın ziyaretçisi ve çift haneli ciro artışları ile de ön plana çıkıyor.

ULI Hakkında

Urban Land Institute’un amacı arazi kullanımı alanında sorumlu bir şekilde önderlik yaparak çevreyi bir bütün olarak zenginleştirmektir.

-Kar amacı olmayan bir araştırma ve eğitim kuruluşu olan enstitü 1936 yılında kurulmuş olup en iyi arazi kullanım siyasetlerini ve uygulamalarını desteklemektedir.
-Dünya çapında 30.000’den fazla üyesi vardır. Bunların 2.000’den fazlası Avrupa’dadır ve üyeler özel sektörde ve kamu sektöründe imar işlerine ilişkin alanları temsil etmektedir.
-Enstitü sektörün en önde gelen, fikir, bilgi ve deneyim değiş tokuşu gerçekleştirilen, alanlar arası forumudur.
-Üyelerin paylaşma, yol gösterme ve sorun çözme yoluyla geliştikleri bir düşünce üretme merkezidir.

Etiketler

Bir yanıt yazın