Form Follows “Hamur İşi”

Ho Chi Minh'teki "Bake" adlı fırının tasarımında, renk seçimi ve açıların kullanımı ile müşterinin dikkatini ürüne yoğunlaştırmak hedeflendi.

Fotoğraflar: Hiroyuki Oki

Baş mimar Joe Chikamori, dış mekandan ödeme noktasına kadar uzanan geçişe kazandırılan eğim ile iki katlı yapının avantajlarından faydalanmak istedi ve böylece mekanda, hamur işlerinin her açıdan görülebileceği, zemine paralel işlemeyen bir sirkülasyon sağlandı. Tavanda kullanılan aynalar ile mekana derinlik katıldı.

Grinin mekandaki kullanımı, gözleri anında hamur işlerine ve parlak sarı ambalajlara yönlendirirken, raflarda ise basamakların eğimi taklit edildi.

Daha dinamik bir giriş yaratmak için merdivenlerde uygulanan harç kullanım tekniği ile basamakların dikey kesitlerinde, yatay kesitlere kıyasla daha koyu bir gri tonu elde edildi. İç mekana doğru daha aydınlık tonların sağlandığı bu teknik ile, katmanlara görsel anlamda yeni bir tanım kazandırıldı.

Mekana bir fırından çok bir “sahne” yaklaşımı gösteren 07Beach, toplumsal paylaşılabilirliği yeni bir düzeye taşıyarak öne çıkan bir ortam yaratıyor. Bir konsept kazandırılarak sokaktan geçenler için cazip hale getirilen mekan, yaratılan dikey sirkülasyon ile ürün ve müşteri arasında etkileşim sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın