Fondation Louis Vuitton’da Charlotte Perriand Sergisi

2 Ekim 2019’da Fondation Louis Vuitton’da, XX. yüzyılın tasarımının önde gelen isimlerinden biri olan Charlotte Perriand’a (1903-1999) adanmış büyük bir sergi açılıyor. Sergi, 24 Şubat 2020’ye kadar devam edecek.

Sergi, Charlotte Perriand’ın (1903-1999) vefatının yirminci yıldönümünde, kendisini anmak amacıyla açılıyor. Charlotte Perriand’a mimar ve vizyoner bir yaratıcı olarak övgüde bulunan sergi; sanat, mimari ve tasarım arasındaki bağları araştırıyor.

Sergide, toplumda kadınların ve doğanın rolünü tartışmaya açan Charlotte Perriand’ın mimari eserlerinin izi sürülüyor. Ziyaretçiler, Charlotte Perriand tarafından seçilen sanat eserlerini içeren titizlikle araştırılmış, aslında sadık uygulamalar sayesinde doğrudan modern bir dünyaya girme fırsatı bulacak ve böylece “bütünlüklü sanat eseri” vizyonu benimsemiş olacak.

Bu sergi sayesinde, Charlotte Perriand’ın çalışmaları bizi sanatın toplumdaki rolünü yeniden düşünmeye davet ediyor. Sanat, yalnızca bir zevk nesnesinden çok, yarının toplumunda derin dönüşümlerin de öncüsü.

Charlotte Perriand Hakkında

Charlotte Perriand 24 Ekim 1903’te Paris’te doğdu. 1920-1925 yılları arasında École de l’Union Centrale des Arts Décoratifs’te okudu. İki yıl sonra Place Saint-Sulpice’deki stüdyosunda iç mimar olarak çalışmaya başladı. Mobilya tasarımındaki araştırması ve ilgisi, 1920’lerde ve 1930’larda Le Corbusier ve Pierre Jeanneret ile iş birliğine gitmesine neden oldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın