Florida’da Tasarımıyla Dikkat Çeken Bir Ahır Projesi

Victor B. Ortiz Architecture tarafından tasarlanan Ivui Ahırları projesi Florida’nın doğu kıyı şeridinde bulunuyor.

Biri 200 diğeri 150 metrekare olmak üzere iki bina aynı arsa içinde inşa edilmiş. Bu özel ahırlar, mülk sahibinin atları için barınak ve binicilik ekipmanları için depolama alanından oluşuyor.

Her alan benzersiz bir tasarıma sahip olsa da, her ikisi de basit bir ızgara boyunca düzenlenmiş çapraz lamine ahşap kirişler ve kolonlarla tasarlanmış.

Victor Ortiz’in ilk Ivui Ahırı eve en yakın yerde inşa edilmiş ve geleneksel Amerikan mimarisi ile hafif, çağdaş tasarım arasında bir diyalog oluşturacak şekilde planlanmış.

Kavisli bir duvar üstü kapalı verandadan bir iç koridora uzanan giriş eşiğini tanımlamak için yapısal ızgaradan ayrılmış.

Bu basit kavisli hareket, yapının katı mantığını kırmak üzere düşünülmüş. Üstte, sivri bir kırma çatı iç mekanları doğal ışıkla doldurmak üzere bir tavan penceresini bütünleştirilmiş.

İkinci ahırın tasarımında ise kavisli çatı öne çıkarılmış.

Projenin mimarı Victor Ortiz yaptığı açıklamada amacının doğanın organik akışını ve insan yapımı bir yapının sertliğini harmanlamak olduğunu belirterek tasarımın forma bir hareket hissi kattığını ve güneş ışığını kapalı alana davet etmeyi amaçladığını ifade etmiş.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın