Florida’da Spor Kompleksi İçinde Eğlenceli ve Heykelsi Bir Ek Yapı: Field House

Brooks + Scarpa, Florida'daki bir spor kompleksi için eğimli bir beton kabuğa sahip Field House olarak adlandırılan merkezi bir yapı tasarlamış.

Pompano Beach Gençlik Spor Kompleksi içinde 380 metrekarelik alan üzerinde tasarlanan projede çevredeki spor alanları için özel bölümlere ve ofislere yer verilmiş. Aynı zamanda spor kompleksi için tabelalar ve çeşitli tesisler için depolar da bu yeni alan içerisinde planlanmış.

Proje, kuzey cephesinde sarı boyalı metal kafesli, etrafı saran bir sundurma oluşturan, beton bir kabukla sarılmış cam bir binadan oluşuyor.

Beton kabuk, ofislerin ve depoların bulunduğu iç cam yapıyı ve çevresindeki açık alanları koruyacak şekilde tasarlanmış.

Brooks + Scarpa tarafından “eğlenceli ve heykelsi” olarak tanımlanan kabuk, zemin bağlantıları arasında oluşturulan büyük açıklıklarla noktalarda zemine doğru eğimli olarak inşa edilmiş.

Kabuğun çatısı, Fort Lauderdale’in kuzeyinde yer alan Pompano Beach’teki yoğun yağışlardan faydalanmak amacıyla, suyun oluklarla bitişikteki bir yağmur bahçesine akıtıldığı merkezi bir noktaya doğru hafifçe eğimli planlanmış.

İç mekanı ve binanın ön tarafındaki kafes duvarı süslemek için parlak sarı bir renk kullanılmış.

Kafesin etrafı ise beton uzun bir bank ile sarılmış. Kabuk boyunca yer alan açıklıklarla merkezi binaya erişim sağlanıyor.

Yapının çatısındaki su toplama sisteminden yararlanan bir peyzaj tasarımı da projeye dahil edilmiş. Bu tasarımda  çim alanların arasına serpiştirilmiş taş ve çalılardan oluşan bahçeler ile Field House’dan kompleksin diğer tesislerine doğru uzanan sirkülasyon yollarına yer verilmiş.

10 dönümlük bir alanı kaplayan Pompano Beach Gençlik Spor Kompleksi’nde Amerikan futbolu, futbol ve lakros için sahalar tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın