Floransa’da Üzüm Bağı ile Kaplı Bir Havalimanı Terminali

Rafael Viñoly Architects, İtalya'daki Floransa Havalimanı'na 7,7 hektarlık bir üzüm bağıyla kaplı uluslararası bir terminal tasarlıyor.

50.000 metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek terminalin yılda 5,9 milyondan fazla yolcu tarafından kullanılması bekleniyor.

Tasarımla ilgili çok az ayrıntı açıklansa da terminalin ana özelliğinin, tavan pencereleri ve 38 sıra kullanılabilir üzüm bağıyla kaplı geniş bir eğimli çatı olması planlanıyor.

Rafael Viñoly Architects’e göre proje, Floransa’nın “İtalya’nın ünlü şarap ülkesi Toskana’nın kalbi” olarak bilinen ününe uygun olacak şekilde tasarlanmış.

Yeni terminale özgü olarak, gökyüzüyle aydınlatılmış havaalanı terminalini  saracak şekilde hafifçe yukarı doğru eğimli 19 dönümlük (7,7 hektarlık) bir üzüm bağı olacak.

Bölgenin önde gelen bir şarap üreticisi üzüm bağlarını yetiştirecek ve şaraplar terminalin çatısı altındaki özel mahzenlerde işlenip saklanacak.

Terminalin merkezinde büyük bir meydan benzeri alan bulunacak ve bu alan karşılıklı olarak gelen ve giden yolcu alanları ile çevrelenecek.

Bu merkezi alanın hem yolculara hem de yerel halka açık ulaşım, park ve perakende alanlarıyla bağlantılı olması ve terminal için sirkülasyonu kolaylaştırması umuluyor.

Projenin diğer önemli unsurları arasında Floransa Havalimanı’nın, eski adıyla Aeroporto Amerigo Vespucci’nin, mevcut pistinin yönünün 90 derece değiştirilmesi de yer alıyor. Bu hareket, pisti çevredeki tepelerden uzaklaştıracak ve modern uçaklara daha iyi uyacak şekilde uzatacak.

Ofis, planların aynı zamanda havalimanının şehirle ve daha geniş bölgeyle olan bağlantılarını yeni bir hafif raylı sistem de dahil olmak üzere çok çeşitli ulaşım seçenekleri aracılığıyla geliştirileceğini söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın