Flamboyán Ağacının Etrafında Şekillenen Bir Atölye Ev

Meksikalı mimarlık ofisi Espacio 18 Arquitectura, Oaxaca şehrinde yıkılmış eski bir evi Flamboyan ağacı ile döşenmiş bir sanatçı atölyesine dönüştürmüş.


Plúmula (bir bitkinin ilk sürgünü veya gövdesi) adı verilen projenin hikayesi bir plastik sanatçısının eski ve yıkık vir evi satın almasıyla başlamış. Ev sahibinin talebi önceden var olan bazı kerpiç duvarların korunması ve bir yapı aracılığıyla müdahale edilerek dinlenme alanları, seramik atölyesi ve yatak odası tasarlanması olmuş.


Ofis, hafif çelik bir yapı ile konstrüksiyonu güçlendirerek mekanları genişletmiş. Sürgülü pencereler ile projenin iç-dış ilişkisi ayrıştırılmış. Flamboyan ağacı evin ana karakteri olmuş ve tüm tasarım onun odağında planlanmış.


Evde çelik, kerpiç, çam ağacı ve kırmızı tuğla malzemeler kullanılarak hem sıcak bir hava oluşturulmuş hem de bütçede tasarruf sağlanmış.


Proje genelinde pasif ev stratejilerine uygun olarak; bir güneş enerjili ısıtıcı, filtreli yağmur suyu toplama sistemi, LED aydınlatma ve kışın sıcaklığı koruyan ve yaz sıcağında mekanları serin tutan termal kütleye sahip kerpiç duvarlar kullanılmış.


Sonuç olarak bağlama yanıt veren ve kentsel imajla bütünleşen bir proje ortaya çıkarılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın