Finlandiya′nın Doğal Manzarası İçerisinde Kaybolan Camla Kaplı Bir Kulübe

Helsinki merkezli mimarlık ofisi Pirinen & Salo’nun Finlandiya′nın İnari kentinde tasarladığı cam kaplı küçük kulübe, içinde bulunanlara doğal peyzajın ve gökyüzünün panoramik manzarasının keyfini çıkarmalarını sağlayacak şekilde hayata geçirilmiş.

Kulübenin aynaya benzeyen cam dış cephesi yeşil çevreyi yansıtarak projenin ağaçların arasında kaybolmasına izin vermiş.

Bir cam inşaat şirketi için tasarlanan kulübe, konaklama ve çalışma alanı olarak kullanılabilecek şekilde inşa edilmiş.

Doğanın tüm görkemli güzelliğiyle deneyimleneceği bir alan olarak hayata geçen projenin yapımı için cam siyah üçgen çelik kiriş yapısıyla birleştirilmiş. Kabinin dışını saran aynalı cam hacim, siyah çelik zemin şeridine otururken, tüm yapı, onu yerden yükselten bir dizi siyah çelik sütunla desteklenmiş.

Basamaklı bir ahşap taban, kullanıcıları gölün hemen önündeki açık terasa götürecek şekilde planlanmış.

Kulübenin içi, projenin ana kahramanı olarak çevredeki manzarayı vurgulayan tek tip bir renkle kaplanmış. Çelik konstrüksiyonun üçgen şekli, manzarayı dışarıdaki doğaya ve gökyüzüne göre optimize edecek şekilde yönlendirilmiş. Arsaya kullanıma hazır olarak teslim edilen kulübe, üreticinin yönergelerine göre temellere oturtulmuş ve altyapıya bağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın