Finlandiya’da Sürdürülebilir Seyahati Desteklemek İçin Tasarlanan Bir Ağaç Ev: KOJA

İsveçli elektrikli otomobil markası Polestar, sürdürülebilir seyahati yeniden tanımlamak üzere Fin tasarımcı Kristian Talvitie ile işbirliği yaparak KOJA isimli bir ağaç evi hayata geçirdi.

Tasarım, ”ilerleme” teması altında düzenlenen 2021 Polestar Tasarım Yarışması’nda mansiyon ödülüne layık görülmüş. 2022 yarışmasının lansmanına hazırlanan Polestar firması, KOJA’yı hayata geçirmeye karar vermiş.

Finlandiya’nın güneybatısındaki bir sanat ve tasarım merkezi olan Fiskars köyünde inşa edilen KOJA, Polestar Tasarım Yarışması’nın tam ölçekli olarak gerçekleştirilen ilk sunumu.

KOJA, Mayıs-Eylül 2022 arasında açık olan Fiskars Köyü Sanat ve Tasarım Bienali sırasında “Bir Mimarın Evi” sergisinin bir parçası olarak konumlandırılmış.

KOJA, ilk etapta seyahat ihtiyacını azaltarak sürdürülebilir seyahati yeniden tanımlarken insanları da doğaya yaklaştırmak üzere hayata geçirilmiş. Kanopinin hemen altındaki bir ağaç gövdesine bağlanan tasarımda, panoramik camlı bir cephe ile ağaç tepesi görünümü en üst düzeye çıkarılmış. Doğal bir ortamda zengin, sürükleyici bir deneyim yaşatmak üzere tasarlanan KOJA, büyüyen mikro uzay trendine bağlanmış.

Kristian Talvitie, tasarımı gerçeğe dönüştürmek için İsveç’in Göteborg kentindeki Polestar tasarım ekibi ve Fin tasarım ajansı Ultra çalışanları ile yakın bir şekilde çalışmış.

Yerel kaynaklı ahşap ve izolasyon için yün gibi sürdürülebilir ve dayanıklı malzemelerden üretilen KOJA, doğal ortamına uyum sağlayacak şekilde planlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın