Finlandiya Ulusal Parkında Bir Kabin

Studio Puisto tarafından Finlandiya'daki Salamajärvi Ulusal Parkı yakınlarında tasarlanan Niliaitta, tek bir sütun üzerinde yükselen ormanlık alana gizlenmiş siyah boyalı bir kabin.

Kivijärvi’de yeni yapılan bir tatil köyünün bir parçasını oluşturan kabin, yerli Samí halkı tarafından yiyecekleri dışarıda güvenli bir şekilde saklamak için kullanılan yükseltilmiş ahşap bir kulübe türü olan Niliaitta’nın güncel bir yorumu şeklinde tasarlanmış. Studio Puisto’nun amacı, bölgedeki Samí kültürünün tarihine saygı gösterirken, aynı zamanda ziyaretçilere dış dünyadan uzaklaşma hissi veren bir alan yaratmak olmuş

Niliaitta kabini, Kivijärvi Resort için orman içinde inşa edilecek 25 suitin ilki. Yakınlarda farklı bir tasarıma sahip 25 odanın daha alana inşa edilmesi planlanıyor. Ziyaretçiler için şehirden uzaklaşma hissi yaratmaya yardımcı olmanın yanı sıra, Niliaitta’yı tek bir sütunda yükseltmek, Studio Puisto’nun projenin orman ortamı üzerindeki etkisini azaltmasına da yardımcı olmuş. Kabinin konumu ve erişim noktası, yapımı sırasında kaldırılması gereken ağaçların sayısını en aza indirecek şekilde seçilmiş. Çevresiyle uyum sağlaması için kabini oluşturan tüm dikey panellerde ve merdivende siyah boyalı ahşap kullanılmış.

Studio Puisto’nun Niliaitta’yı tasarlarken bir diğer amacı da modern bir otel odasında bulunabilecek olanakları sağlamak olmuş. Kabin harici merdivenin altına gizlenmiş bağlantılarla yerel kanalizasyon, su ve elektrik şebekelerine bağlanmış, ayrıca içerisine geniş bir duş ve mini mutfak eklenmiş. Hemen hemen her cephe, kabinin bir ucundaki tavandan tabana tasarlanmış pencereler aracılığıyla doğanın engelsiz manzaralarına odaklanmayı sürdürmek için hafif ahşap panellerle kaplanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın