Finlandiya Eğitim Modeline Uygun Renkli Okul

Meksikalı mimarlık ofisi Sulkin Askenazi, Dominik Cumhuriyeti'ndeki Ikigai Sisu okuluna eğlenceli dokunuşlarda bulundu.

Dominik Cumhuriyeti’nin doğu kıyısındaki Punta Cana kasabasında bulunan 500 metrekarelik Ikigai Sisu adlı okul Eylül 2021’de açıldı.

Ikigai Sisu, ortak rekreasyon alanlarının sınıflar gibi geleneksel öğrenme alanlarıyla eşit tutulduğu Finlandiya eğitim modeli ile uyumlu. Okul, oyun ve keşif yoluyla öğrenmeyi teşvik etmek için tasarlanmış.

“Projenin kökeni, eğlence alanlarının bağları, merakı ve etkileşimi teşvik eden teşvik edici ve kapsayıcı bir yer sağlayarak çocukların gelişiminde önemli bir rol oynadığı Finlandiya eğitim modeliyle uyumlu.”
Jack Sulkin

Sulkin Aşkenazi, lobinin merkezine tasarladığı ahşap ağacının etrafına çocukların oturması için elemanlar eklemiş.

Ikigai Sisu’nun kalbinde, çocukların üzerine oturabileceği, yerel kaynaklı beyaz meşe latalardan yapılmış bir sandık var. Ayrıca lobide bir resepsiyon masası, bir tırmanma duvarı ve sarı ve gri kumaş kaplı yumuşak tabureler bulunuyor.

Binanın ön cephesinde ahşap masa ve sandalyeli sınıflar sıralanırken, arka tarafta fiziksel egzersiz dersleri için yumuşak bir oyun alanı bulunuyor. Ana sınıflardan birinde bir mutfak da yer alıyor.

Sulkin, okulun rengi olan sarı rengin duyusal bir uyarıcı olarak hareket etmesini istemiş. Banyolarda sarı fayanslar ve sınıflardaki güneş rengi tonlarla renk temasını sürdürüyor.

Sulkin’e göre okuldaki diğer “ana karakter” ahşap kullanımı.

“Projenin iki ana karakteri var, ilki sarı renk ve ikincisi proje boyunca devam eden ahşap kullanımı. İkigai ile özgür akan, etkileşimli, enerji veren, canlandırıcı bir alan oluşturmaya çalıştık.”
Jack Sulkin

Etiketler

Bir yanıt yazın