Finans merkezi gecikecek

İstanbul Finans Merkezi projesinin, bazı kurumların taşınmasında meydana gelen aksaklıklar sebebiyle gecikmesi gündeme geldi.

2015 yılında tamamlanması hedeflenen projenin kamu bankaları sebebiyle takvimden yaklaşık bir yıl sapacağı belirtiliyor.

Kamu bankalarında gecikme yaşandığına dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, İstanbul Finans Merkezi’nin öngörülen tarihe yetişmesinin zor olduğuna dikkat çekiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, bu kapsamda süreci hızlandırmaları için kamu bankalarının kapısını çalacağı öğrenildi. İstanbul’un dünyanın ilk 10 finans merkezi arasına girme hedefi için kamu bankalarından çalışmalarını hızlandırmaları talep edilecek. İstanbul Finans Merkezi içinde yer alacak kamu bankalarının proje hazırlamada geciktiği, inşaat ihalelerine ancak bu yıl yaz aylarında çıkılabileceği belirtiliyor. Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, finans merkezinde kamu bankaları dışında bir aksama bulunmuyor. Projelerin tamamlanarak, ihaleye çıkılmasının yaz sonunu bulacağını vurgulayan bakanlık yetkilileri, projede inşaatların bitirilerek taşınma işleminin başlamasının 2016’yı bulacağını ifade etti.

İstanbul Ataşehir’de yapılması planlanan finans merkezi New York, Londra ve Dubai’de yer alan mevcut finans merkezlerinden daha büyük inşa edilecek. Projenin temel amacı, hem finans sektörünün kalbi olacak bir merkez oluşturmak hem de günün 24 saati yaşayan bir yer inşa etmek. Projenin tamamlanmasıyla yaklaşık 30 bin kişiye istihdam sağlanacağı tahmin ediliyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) taşınmaya ilişkin çalışmaları ise devam ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın