Fikirtepe’ye Büyük Piyango…

Fikirtepe'de tam beş yıldan beri beklenen kentsel dönüşüm nihayet başladı. 70'li yılların varoş bölgesi kabul edilen alanda, şimdi Kadıköy'ün en çağdaş binaları yükselecek.

Fikirtepe’de gecekondusu olana da, apartmanı olana da adeta piyango vurdu. Örneğin; 35 metrekare arsa üzerinde tek odalı bir gecekondusu olan kişi, değeri 600 bin lira edecek olan 100 metrekarelik 2+1 dairenin sahibi oluverecek.

Parseller birleştirildi, ada bazında imar artışı sağlandı…

Kentsel dönüşüm konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin pilot bölge olarak saptadığı Fikirtepe’de ilk somut adımın atılması, çevre halkı tarafından da büyük bir sevinçle karşılandı. İrili ufaklı parsellerin birleştirilerek, ada bazında imar artışı sağlanması yoluyla kentsel dönüşümün hızlanmasının hedeflendiği bölgede, ilk uygulamaya önümüzdeki günlerde Baysaş İnşaat tarafından başlanacağı bildirildi.

40’ar katlı iki blok yapılacak…
Son olarak Ataşehir’de yaptığı “Gold Tower Projesi” ile dikketleri çeken Baysaş İnşaat, 7 ada ve 64 parselde yer alan 251 hane sahibi ile anlaşmaya vardı. Baysaş İnşaat’ın hak sahiplerine arsaları karşılığında yüzde 55’lik pay vereceği öğrenildi. Ayrıca, hane başına her ay 750 lira kira ödemesi ve 1000 lira da taşınma parası ödeneceği ve projenin 24 ayda tamamlanacağı bilgisi verildi. Projede, 500 ile 600 arasında dairenin yer alacağı ve projenin 40’ar katlı iki kule şeklinde yapılacağı, yine ulaşan bilgiler arasında.

Daire fiyatları 500 bin ile 900 bin TL arasında olacak…
Kentsel dönüşüm gündeme geldiğinden bu yana tedirgin bir bekleyiş süreci geçiren Fikirtepeliler’in, başlayan uygulama ile büyük bir moral kazandığı her hallerinden belli oluyor. 50 bin lira bile etmeyen ve olumsuz bölge olarak anılan yaşam alanlarının artık bir marka olacağı, daire fiyatlarının ise 500 ile 900 bin lira arasında olacağı, yine konuşulanlar arasında.

Selami Öztürk “Suadiye ve Fenerbahçe için de verilsin” diyor…
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, konu ile ilgili olarak; “Büyükşehir’in bu bölgeye gösterdiği çabayı, acil yenilenme bekleyen Suadiye, Fenerbahçe gibi bölgelere de göstermesi gerekiyor. Fikirtepe özel bir alan olduğu için, burada 4,14’e kadar emsal artışı verdik. Suadiye ve Fenerbahçe’de bu kadar imar artışına gerek yok. Orada 2,5 emsal yeterli olacaktır. Fikirtepe yöntem olarak örnek alınmalı, ancak burada uygulanan oranlar diğer bölgeleri aşırı beklentiye sokmamalıdır” dedi.

Kadıköy Life kapak konusu yapmıştı…

Anadolu Yakası ile ilgili haberleri her zaman ilk ve ayrıntılı olarak haber veren Kadıköy Life Dergisi, Fikirtepe bölgesini 2008 yılında “Kapak Konusu” yapmış ve Türk basınında ilk defa yapılan araştırmaları “Yeni Bir Kadıköy Doğuyor” başlığı ile yayınlamıştı. Yeni projelerin yine en ince ayrıntılarıyla Kadıköy Life Dergisi sayfalarında yayınlanacağını ve mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın