Fikirtepe’deki Firmalar Umutlandı

Fikirtepe’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesiyle başlayan hareketlilik, yerini boş binalara bıraktı.

Yıkılan binalar ve hafriyat çalışmalarıyla harabe gibi görünen Fikirtepe’de bakanlık yeni bir karar verdi. Buna göre, daha önce bölgeyle ilgili tüm yetkileri belediyenin elinden alan bakanlık, işlemleri hızlandırmak adına yetkileri tekrar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne vermeye hazırlanıyor.

Bölgede proje geliştiren firma yetkilileri de böylelikle işlemlerin hızlanacağını düşünüyor.

‘HENÜZ BİZİM ELİMİZE GEÇEN BİR BELGE YOK’

Ali Nuhoğlu (Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı)

“Bundan sonra sürecin nasıl gelişeceğine dair bir bilgimiz yok. Henüz bir belge yayımlanmadı. Ama isteğimiz yetki kimde olursa olsun bölgenin 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasası kapsamında kalmaya devam etmesi. Biz firma olarak hak sahipleriyle % 100 anlaşma sağladık. Hızla ilerliyoruz. Yetkilerin büyükşehir belediyesine ya da ilçe belediyesine geçmesi bizim için fark etmez ama sürekli değişmesi firmaları da vatandaşı da yordu. Hak sahiplerine kira ödemelerimiz devam ediyor. Kısa zamanda bu kaostan çıkmak gerek.”

‘BÖLGEDEKİ İLETİŞİM KOPUKLUĞU GİDERİLİR’

Yaşar Sevgili (Sevgili Yapı Yönetim Kurulu Başkanı)

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe ile ilgili çok güzel ve önemli çalışmalara imza attı. Ama tabiî ki yetkilerin belediyeye geçmesi işlemleri daha kolay ve hızlı hale getirecek. Belediye bu anlamda kendi içinde uzman ekiplere sahip. Kısa sürede her şeyin çözümlenmesini umuyoruz. Bütün birimlerin yan yana olması da bölgedeki iletişim kopukluğunu da giderecek.”

‘BAKANLIKTAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ’

Şemsettin Aydın (Baysaş Yönetim Kurulu Başkanı)

“Modern bir Fikirtepe’nin oluşturulması için kamunun attığı adımları takip ediyoruz. 1 yıldan bu yana kira ödemeleri gerçekleştirdik. Yıkım ve hafriyat izinlerimizi alarak yıkımlarımızı tamamladık. Fikirtepe için hazırlanan yeni plan notları kapsamında projemizi hazırladık ve ruhsat başvuru sürecine geldik. Sürecin bundan sonra nasıl devam edeceğine ilişkin en yetkili merci olan bakanlığın yol haritasına ilişkin yapacağı bir açıklamanın inşaat firmaları ve hak sahipleri açısından yararlı olacağını, çeşitli spekülasyonları ortadan kaldıracağını düşünüyorum.”

‘ALINAN KARAR Herkes için hayırlı olacak’

Ömer Faruk Barata (Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı)

“Biz bu yeni gelişmeyi olumlu olarak değerlendiriyoruz. Çünkü ruhsat gibi işlemler daha hızlı yürüyecek. Ankara’dan ruhsat almak zordu, yavaş ilerliyordu. Herhangi bir eksiklik varsa tekrar gelmesi ve gitmesi, eksikliğin giderilmesi çok uzun sürüyordu. Şimdi ise her şeyin hızlanmasını umuyoruz. Biz firma olarak 2 adada yer alan hak sahiplerine her ay 1 milyon 100 bin lira ödüyoruz. Bütün firmalar ödüyor ve bu ciddi bir yükümlülük. İşlerin hızlanması gerek firmalar gerekse hak sahipleri için hayırlı olacak.”

‘ARTIK İŞLER ÇOK Daha sağlıklı yürüyecek’

Ersin Aydeniz (E7 Grup Ceo’su)

“E7 Grup olarak Fikirtepe’de gerçekleştireceğimiz kentsel dönüşüm projesi yaklaşık 6 bin konut ve ticari alandan oluşuyor. Bakanlığın ruhsat sürecini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devretmesi süreci daha da hızlandırabilir. Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordineli çalışması sonucu Fikirtepe’de kentsel dönüşüm sürecinin daha sağlıklı yürüyeceğine inanıyorum.”

Etiketler

Bir yanıt yazın