“Fikirler Yarışsın Engeller Aşılsın II. Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması” Ödülleri Sahiplerini Buldu

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Fikirler Yarışsın Engeller Aşılsın II. Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması" ödülleri, sahipleriyle buluştu.

Özel eğitim alanına farklı ve zengin materyaller ve etkinlikler kazandırmak amacıyla düzenlenen “II. Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması”nın ödül töreni, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem´in katılımıyla gerçekleştirildi. Ödül törenine Başbakanlıktan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından, Kalkınma Bakanlığından, Millî Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’tan pek çok davetli katıldı.

“Materyal” ve “Etkinlik” olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen yarışmaya toplam 1415 ürün katıldı. Törende “materyal” kategorisinde 3 kişiye derece ödülü, 26 kişiye mansiyon ödülü; “etkinlik” kategorisinde 3 kişiye derece ödülü 17 kişiye ise mansiyon ödülü olmak üzere toplam 49 kişiye ödül verildi.

Etkinlik kategorisinde

  • Ankara’dan “Eğlenerek Öğreniyorum” etkinliği ile Derya GEZİCİ üçüncü,
  • Konya’dan “Kelime ve Fiillerle Cümle Kurma” etkinliği ile Demet TUNÇ ikinci,
  • Ordu’dan “İpin Ucu Nereye Gidiyor” etkinliği ile Ayşegül KINCIOĞLU ÜRKMEZ birinci oldu.

Materyal kategorisinde;

  • İstanbul’dan “İş Eğitimi Kuleleri” adlı materyali ile Ferhat ŞAHİN üçüncü,
  • İzmir’den “Brailego” adlı materyali Nazmiye KARAÖMER ikinci,
  • Rize’den “Gören Eller” adlı materyali ile Fatih GÜNDÜZ birinci oldu.

Ayrıca Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne uzun yıllar hizmet eden, yarışmanın değerlendirme sürecinde ani bir rahatsızlık sonucunda vefat eden Genel Müdürlük Eğitim Uzmanı Mustafa Galip DUZCU’ya ithaf edilmiş özel ödüle, Manisa’dan “Görme Engelliler İçin Dokunsal Haritalar” adlı materyali ile Sözer VURGUN lâyık görüldü.

Etiketler

Bir yanıt yazın