Fidel Castro’nun Dünya Çapında Bir Sanat Okulu Yaratma Çabası Filme Konu Oldu

Yönetmenliğini Alysa Nahmias ve Benjamin Murray'in, editörlüğünü Kristen Nutile ve Alex Minnick'in yaptığı "Unfinished Spaces" filmi Küba Ulusal Sanat Okulu'nun ilginç hikayesini anlatıyor.

Roberto Gottardi, Ricardo Porro, Vittorio Garratti, 1961 yılında Fidel Castro ve Che Guevara tarafından Küba Ulusal Sanat Okulu’nun yapılması için davet edilir. Yer olarak da Havana’da eski bir golf alanı seçilir. 3 genç mimarın radikal tasarımı hemen uygulamaya başlanır hatta kısa bir zaman içerisinde öğrenciler okula başlar. Devrim rüyası gerçeklikle karşılaşınca inşaat durdurulur, 1965 yılında da mimarlar ülkeden sürülürler.

Aradan geçen zaman rağmen okul hala kullanılıyor fakat bitmemiş ve eskimiş durumda. Daha sonra Castro, ülkeden sürülen mimarları davet ederek gerçekleşmemiş rüyalarını tamamlamalarını istemiş.

“Unfinished Spaces” isimli film Fidel Castro’nun dünya çapında bir sanat okulu yaratma çabasını, üç devrimci sanatçının mücadelesini ve ideallerini gerçekleştirme tutkusunu gözler önüne seriyor.

Film bu hafta sonu Los Angeles Film Festivali’nde gösterime giriyor.

Filmin Fragmanı

Etiketler

Bir yanıt yazın