Fernando Romero’dan Eliptik Mazatlan Müzesi Tasarımı

Fernando Romero, Meksika'da yapılacak olan Eliptik Mazatlan Müzesi için planlarını sundu.

Romero bu tasarımıyla, tarihsel ve antropolojik bir perspektifle, yerel kültürün tanıtımını amaçlayan bir kültür kurumu yaratmayı hedefliyor. 

Proje şeması bir jeodezik kubbe ile iki zıt ortamı bir araya getirirken, üst seviyede bulunan zemin kat aynı zamanda içerisinde şehir ve deniz manzarası sunan bir park tasarımı barındırıyor. Proje eğimli bir arazide konumlandığı için tasarım, bölge koşullarına uyum sağlayarak istiridyeye benzeyen kavisli bir gövde ve fotovoltaik paneller içeren bir cephe ortaya çıkmış. 

Birinci katta, terasa geçişi sağlayan çok amaçlı tematik odanın yanı sıra restoran ve ulaşım için gerekli bölümlere yer verilirken, bir üst katta ise atölye ve çalışanların eğitimi için derslikler ile birlikte dökümantasyon merkezi olarak kullanılması planlanan bir alan yer alıyor. Ana sergi mekanları ise alt katta bulunuyor. Alt katta aynı zamanda 350 kişi kapasiteli bir IMAX sineması da bulunuyor.

“Pasifik İncisi” adını taşıyan yapının dış cephesi, hava şartlarına dayanıklı bir malzeme olan çelik ile kaplanmış. Mekanda doğal aydınlatmadan yararlanılması için cephe üzerinde bırakılan küçük deliklerle ışık filtresi sağlanıyor.

Projenin inşaatının 2016 yılında başlaması planlanıyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın