Felipe Pantone Bir Yüzme Havuzunu Dev Bir Mozaik Sanat Eserine Dönüştürdü

Arjantinli-İspanyol sanatçı Felipe Pantone bir yüzme havuzunun tabanında büyük ölçekli bir sanat eseri yarattı.

Akdeniz’in güneşli bir köşesinde, Jávea’da deniz kıyısındaki şık ve modern bir evde yer alan Pantone’nin sualtı sanat eseri, İspanyol markası ONIX tarafından binlerce tesserae kullanılarak yapılmış renkli bir cam mozaikten oluşuyor.

Pantone, çalışmalarında ışık spektrumunun yer değiştirmesinin renk ve tekrarı nasıl etkilediğini araştırıyor. Işık ve rengi görsel sanatın özü olarak görüyor. Mimar Esther Santos tarafından tasarlanan evdeki sonsuzluk havuzu (Pantone tarafından “sonsuz havuz” olarak adlandırılıyor), su altında prizmatik bir renk sarmalı yaratmak için ideal bir zemin sunuyor. Yaklaşık 130.000 cam mozaik karonun kullanıldığı bu dev piksel sanatı eseri, bitişiğindeki beyaz binayla çarpıcı bir kontrast oluşturuyor.

Mozaiği üretmek için Pantone, tasarım için ana mavi, sarı ve kırmızı tonlarını birleştiren yedi renk seçmiş. Geometrik tasarım, kırmızı ve sarı tonların bir dizi maviye dönüşmesiyle havuzun ortasından dibe ve yanlara doğru yayılıyor.

Genellikle fark edilmeyen bir alanla – bir yüzme havuzunun dibiyle – çalışan sanatçı, suyla büyütülen optik bir etkiyle renk ve ışık üzerinde dinamik bir oyun kuruyor. Bir inçlik karolar kullanıldığında, gökkuşağı renkleri sürekli hareket halinde görünüyor; bu yanılsama sessiz, dalgalanan su ve sürekli değişen Akdeniz ışığı tarafından yaratılıyor. Pantone’nin bakış açısına göre, amacı “daha önce bir havuzda hiç görülmemiş bir etki yaratmaktı: ışığa odaklanan bir su altı tasarımı.”

Felipe Pantone sanatsal sürecine, renkli tasarımlar yaratmak için çeşitli bilgisayar programlarının kullanıldığı dijital bir aşamayla başlıyor. Tasarımlar daha sonra fiziksel sanat eserlerine dönüştürülerek dijital ve analog dünyalar arasında bir bağlantı kuruluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın