FC Barcelona’nın Stadyumunu Yenilemek için Yarışacak Ekipler Belli Oldu

İspanyol futbol takımı FC Barselona stadyumu Camp Nou’nun yenilenmesi için aralarında BIG, Ricordo Bofill Taller de Arquitectura ve Populous’un da bulunduğu sekiz ekiplik listeyi açıkladı.

Listedeki sekiz ekip tarihi stadyum Camp Nou’nun yenileme projesi için yarışacaklar. Yenileme projesi stadyumun seyirci kapasitesinin 105.000’e çıkarılmasını ve yeni bir üst örtü tasarlanmasını içeriyor.

Francesc Mitjans-Miró, García Barbon ve Soteras Mauri tarafından tasarlanan, 1957 yılında açılışı yapılan stadyumun temel elemanlarının değiştirilmeyeceği yenileme projesinin inşaatı 2017’de başlayacak. Projenin tahmini tamamlanma tarihi ise 2021. Yarışmaya çağırılan ekiplerin tam listesi aşağıdaki gibi:

AECOM + B720 arquitectos
ARUP sport + taller d’arquitectura r. bofill
bjarke ingels group (BIG) + IDOM + BAAS arquitectes
GENSLER sport + OAB
HKS + COX + batlle i roig arquitectes
KSS + mateo arquitectura
nikken sekkei + pascual i ausió arquitectes
populous + MIAS arquitectes + RCR arquitectes

FC Bareselona aynı zamanda Camp Nou’nun yanındaki basketbol ve hentbol sahası ‘Palau Blaugrana’nın da yenilenmesi için yaptığı bir diğer yarışmada yer alacak mimari ekiplerin listesini de açıkladı. Seçilen stüdyolar aşağıdaki gibi: 

dominique perrault architeture + massip-bosch arquitectes
GMP architects + GCA arquitectes
HOK + TAC arquitectes
MAKE + BCQ arquitectes
mangado arquitectos + bach arquitectes + r. sanabria arquitectes + i. paricio
wilkinson eyre architects + a. balaguer riera arquitectes

Her iki yarışma içinde listede yer alan ekiplere proje hazırlıkları sırasında gerekli teknik bilgiler sağlanacak. Ekiplerin proje önerilerini yıl sonunda teslim etmeleri bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın