Fatih Camii’nden sökülen ağaçlar tekrar dikilecek

Fatih Camii'nin avlusunun düzenlenmesi amacıyla geçtiğimiz ay sökülen ağaçların, çalışmaların tamamlanmasından sonra yerine döneceği belirtildi.

Geçtiğimiz ay Fatih Camii bahçesinde bulunan 16 ağacın bir kısmının kesilmesi, bir kısmının da sökülmesi konusunda açıklama yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bazı ağaçlar Anıtlar Kurulu tarafından, bir yıldır yapılan çalışmanın sonucunda, camii temellerine ve yer altı havalandırma sistemine zarar verdiği gerekçesiyle kesildi. Sökülen ağaçlar ise belediye tarafından başka bir yere geçici olarak dikildi. O çalışmayla bizim ağaçları sökme çalışmamız birbirine karıştırıldı. Biz avlunun uzak köşesindeki niteliksiz, yeni ağaçları söktük. Burada kadınlar için yeraltı abdesthanesi ve tuvaleti yapacağız. Üzerine de havuzlar, park alanları ve cemaat için dinlenme alanı yapacağız. Çalışmaların sona ermesiyle ağaçlar tekrar bahçeye dönecek” dedi.

FENER-BALAT İÇİN YENİ PROJE YOLDA

1950’li yıllara kadar önemli bir Gayrimüslim yerleşimi olan ancak çeşitli dönemlerde yaşanan göçlerle mimari ve kültürel dokusunu yitiren Fener-Balat bölgesi için çalışma yapan Fatih Belediyesi’nin bu projesi mahkeme tarafından iptal edilmişti. Bu bölgenin tarihi dokusunun korunması amacıyla yeniden bir proje yaptıklarını belirten Mustafa Demir, önceki gibi bütün mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm çalışması yerine bina bazında dönüşümün önünü açıp kolaylaştıracaklarını ve bina sahiplerinin bu işi yapmalarını sağlayacaklarını kaydetti.

Etiketler

Bir yanıt yazın