Farklı Malzemelerin Kombinasyonuyla İnşa Edilen Konut Projesi: Hempcrete Mewshouse

Cathie Curran'ın Doğu Londra'daki terk edilmiş bir alan için tasarladığı üç katlı bir ev olan Hempcrete Mewshouse, hempcrete duvarlar ve farklı malzemeleri bir araya getiren bir cepheye sahip.

Fotoğraflar: Chris Daly

Forest Gate’te yer alan ev, çelik ve ahşap strüktürel bir yapı etrafında inşa edilmiş ve meşe, accoya, hempcrete ve terakota gibi çeşitli doğal malzemeler içeriyor. Küçük bir ahır alanında terk edilmiş tek katlı bir garajın yerini almış.

Evin yapısal strüktürünü ifade eden sokağa bakan cephe, havalandırma için açılabilen koyu renkli accoya ahşap panelleri de dahil olmak üzere, patchwork benzeri bir malzeme deseniyle kaplanmış.

Diğer yerlerde, hempcrete bloklar, kireç sıva ile su geçirmez hale getirilmiş ve dönüşümlü olarak yerleştirilmiş terakota karolarla kaplanmış.

Mimarlık ofisi, evi ahırların geri kalanından çevrelemek için alanın etrafına bir dizi paravan inşa ederek koyu gri kapılar ve çitlerle çevrili yarı özel bir ön avlu yaratmış.

Cephe ızgarasına yerleştirilmiş bir accoya kapısından erişilen evin giriş holü, tamamen yağlı meşe kaplı bir tavana ve duvarlara sahipken, dokusal bir beton zemin, alanın endüstriyel geçmişinden yararlanıyor.

Giriş salonunun bir tarafındaki tam yükseklikte bir merdiven boşluğu, evin üç katı arasında uzanıyor ve bir ışıklık sistemi ile aydınlatılıyor. Merdiven ağırlıklı olarak meşe ağacından yapılırken, taban ve en alttaki iki basamak betondan yapılmış. Bu tasarım kararıyla merdivenler ile aşağıdaki hafif beton zemin arasındaki geçiş yumuşatılmış.

Lobiyi geçince, zemin katta meşe kaplamalı kolonlarla noktalanan meşe doğrama ve mobilyalara sahip açık yaşam mekanları düzenlenmiş.

Meşe çerçeveli bir cam duvar ve arka bahçeye açılan kapılar ile mutfağın sonundaki iki kat yüksekliğindeki alan, evin üst katlarını çevreleyen hempcrete panelleri sergiliyor.

Hempcrete Mewshouse’un üst katları, yatak odaları ve banyoların yanı sıra mutfağa bakan ve aşağıdaki alandan panjurlarla ayrılabilen birinci kat çalışma alanından oluşuyor.

Sıcak tonlu doğramalarla tamamlanan banyolarda terakota karolarla kaplı duvarlar ve döşemeler, açılabilir meşe duvar panelleri ve boydan boya pencereler bulunuyor.

Cathie Curran, odaları ileride evin her birinin sokaktan ayrı erişimi olan iki daireye ayrılmasına izin verecek şekilde tasarlamış.

Etiketler

Bir yanıt yazın