Facebook Sonunda Bir Gazete!

Facebook, 3 Şubat Pazartesi günü itibarıyla mobil kullanıcıları için yeni bir uygulama sunuyor.

Büyük fotoğrafları ve kart tipi görüntüleme seçenekleri ile Flipboard’a benzeyen Facebook Paper uygulaması paylaşım alışkanlıklarımızı uzun vadede değiştirecek gibi duruyor. Dikey, zaman çizelgesi tipi akış yerine yatayda tam ekran kartlardan oluşan akışın tercih edildiği Paper uygulamasında olayları zamansal bir düzlemde görmek çok kolay gibi durmuyor. Ancak, sunduğu çeşitli gruplama, konu başlıklarına ayırma seçenekleri sayesinde iletileri özelleştirilebilir hikaye sayfaları içerisindeki görmek mümkün.

Facebook artık hepimizin gündem haberlerini bile iletiler ve bağlantılar üzeriden takip ettiğini farketmiş olmalı ki, kullanıcıların gönderdikleri iletiler ile adeta kendi dergi/gazete sayfalarını yaratabileceği bir uygulama geliştirmiş.

Uygulama şimdilik Facebook’un temel mobil uygulamasının yerine geçmeyecek, ancak görsellik saplantılı erken 21inci yüzyıl insanının ve tasarım tutkunlarının eski Facebook’u hızlıca rafa kaldıracağını düşünmek çok zor değil. Eğer Pazartesi gününe kadar bekleyemem diyorsanız daha ayrıntılı bilgi için: https://www.facebook.com/paper

Etiketler

Bir yanıt yazın