Facebook için Her Gün Biraz Daha Gehry

Facebook, Kaliforniya Menlo Park'ta yer alacak Frank Gehry tasarımı iki yeni ofis binasının planlarını belediyeye teslim etti.

Facebook çalışanlarının Frank Gehry tasarımı yeni binalarına geçtiği günün haftası, büyük sosyal medya şirketinin Menlo Park’ta geçen sene satın aldıkları yaklaşık 250 bin m2‘lik arazi üzerinde yapılacak iki yeni ofis binasının planlarını teslim etti.

Belediyeye gönderdiği yazılı metindeki açıklamasına göre; Facebook kampüslerinden sorumlu müdür Fergus O’Shea ağır sanayi bölgesindeki bu arazinin yeni kampüsle birlikte işbirliğini ve yenilikleri teşvik eden bir alana dönüşeceğini ifade etti.

Yine Frank Gehry tarafından tasarlanan bu iki ofis binası, ana merkeze benzer bir görünüme ve yüksekliğe sahip olacak. Facebook bu iki yeni bina için arazi üzerinde yer alan 9 binayı yıkabilir. Bir tanesi 2 bin kişiyi barındırabilecek bu yapılardan sonra yeni binalar kaç kişilik olacak belli değil. 

Facebook bu girişimi dışında, Aralık ayında bir depo binasını ofise dönüştürmek için belediyeden izin almıştı. “Building 23” diye geçen binanın 2016 yılında bitmesi bekleniyor. Sosyal medya devinin projeleri tabii ki bununla da sınırlı değil. Facebook yakındaki bir otoban üzerinde yayalar ve bisikletliler için bir köprü, yeşil alan ve 200 odalı bir otel yapmayı düşünüyor.

Gehry tasarımı ofis binalarının ne zaman biteceği bilinmiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın