Fabrika Kalıntıları ile Bütünleşen Ev

Northamptonshire, İngiltere'deki 17. yüzyıldan kurulan parşömen fabrikasının kalıntıları ve eski hayvan ahırı artık Will Gamble Architects tarafından yenilenen eski bir konutun uzantısı.

Konut, Will Gamble Architects tarafından yarı emekli bir çift için tasarlanmış. Çift, Viktoryen Dönem’e ait eve bitişik olan ahırı korurken parşömen fabrikasının yıkılmasını önermiş. Kalıntının tarihsel öneminin farkında olan Will Gamble Architects, bunun yerine yığma duvarı eve doğru uzatarak onu korumayı önermiş.

Fabrikanın uzantısı kademeli ve tek kat yüksekliğine sahip. Will Gamble Architects tarafından duvarın görsel etkisini azaltmak ve konut ile kalıntılar arasında görsel denge kurmak için bu şekilde tercih etmiş.

Fabrikanın kalıntısının kalanı da doldurularak avlu ile birleştirilmiş. Avlunun çeperini çizerken harabeden çıkarılan eski tuğlalar kullanılmış.

Eve eklenen fabrikanın kalıntısı, açık planlı mutfak, yaşam ve yemek alanı olarak hizmet veriyor. Evin birinci katında ana yatak odası ve teras bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın