Fabersociety, Çin’de Çocuk Dostu Bir Butik Otel Tasarladı

Mimarlık Ofisi Fabersociety, Çin, Yangshuo’daki dağlık bir bölgede “GEEMU Resort” isimli butik otel tasarladı. Proje, misafirperver ve çocuk dostu bir alan yaratmak için mevcut bir yapının dönüşümüne odaklanıyor.

Mimar proje ile gelişmekte olan bölgedeki yerel kültürü keşfederek toplum içinde yankı uyandıran bir bina tasarlamayı amaçladı.

2016 yılının başlarında yüksek hızlı tren istasyonunun açılmasıyla, Yangshuo bölgesi Güney Çin’de hızla popüler bir turizm merkezi haline geldi. Nehrin yanında otel ve pansiyonlar açılırken, birçok yerel sakin de o zamandan beri ziyaretçilere kiralamak için beton evler inşa etti.

Dağ eteğine yakın bir yerde bulunan beton hacim, etrafını saran küçük kırsal evlerle tezat oluşturuyordu. Bunu akılda tutarak, mimarın stratejisi mevcut koşulları kabul etmek ve yeni müdahaleyle birlikte bir varlık oluşturmak oldu.

Mülkiyet haklarının yapısı ve değişen koşulları ile sınırlandırılan binanın ana bölümü, başlangıçta öngörüldüğü gibi bir yaşam alanı olarak korundu. Yeni planlarda yüzeyin dışına çıkan daha küçük bloklar da yer aldı. Bu küçük hareketler monolitik hacmin ölçeğini kırmayı ve çevresiyle diyalog kurmayı amaçladı.

Dış cephe granit-sıva ile kaplanırken, küçük bloklar farklılıklarını göstermek için toprak rengine boyandı. Beyaz ve tonlarının ağırlıklı olduğu iç mekanda çağdaş ve davetkar bir görünüm oluşturmak için beton ve ahşap birlikte kullanıldı. Yapıda, çocukların oynaması için aydınlık bir alan sağlayan büyük bir atriyum da yer alıyor.

Projede, standartlaştırılmış konut ve hizmet yerine, otel ve kreş arasında yeni bir rahat alan oluşturmaya odaklanıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın