F.O.G. Architecture’dan Duygusal Bir Dönüm Noktası Birdie Cup Coffee

Şanghay’ın yoğun ticari alanlarından Nanjing Road’un batı yakasında konumlanan 25 metrekarelik Birdie Cup Coffe, yerel mimarlık ofisi F.O.G Architecture tarafından tasarlandı.

Caddenin aralıksız devam eden trafik ve yaya akışına yakın olan kahve dükkanı, duygusal bir dönüm noktası inşa etme fikrinden yola çıkarak inşa edilmiş.

Beyaz ve griden oluşan transparan bir alan yaratmak için “de-architecture” yöntemini kullanarak geniş cam ve mat metal yüzeyler uygulanmış. Mekanın soğuk, katı görüntüsünü yumuşatmak için kavisli çatı ve sıcak bir aydınlatma kullanılmış.


Tasarımlarında çatıyı daima kilit bir unsur olarak kullanan ofis, bu projede de çatının salt bir tabela olmaktan ziyade, markanın genel vizyonunu yansıtan strüktürel bir estetik oluşturmasını amaçlamış.

Çatıyı herhangi bir şeyle ilişkilendirmekten kaçınan F.O.G Architecture insanları mekanla kendi ilişkilerini kurmaya itiyor ve marka adı olan “birdie” ile bir söylem oluşturarak her şeyin buluta taşındığı internet çağını ima ediyor.

Mühendislik ve inşaat ekiplerinin iş birliğiyle yürütülen projede, çatıyı desteklemek için c şeklinde bir strüktür kullanılmış. Böylece çatının havada yüzme hissi, sadece bir tane ince sütun kullanılarak korunabilmiş.

Müşteriler ve baristalar arasındaki engeli ortadan kaldırmaya yarayan pencere ve cephelerin sade tasarımını vurgulamak için sınırlı bir renk paleti ve azaltılmış bir doygunlukla çalışılmış.

Son olarak, eğik ince sütun alana bir dinamizm katıyor.

Projenin genel çerçevesinde ayrıntılı ifadesine kadar düzen ve yaratıcılık, endüstriyel ve tabiat dengelerini korumayı amaçlayan F.O.G Architecture, bu mikro-ticari mimarinin hayal gücünü teşvik etme ve gündelik koşuşturmacayı yavaşlatma potansiyellerini yerine getirmesini umut ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın