Eymir’i betonlaştırma niyetlerine tepki

ODTÜ'den yol geçirilmesi, Eymir Gölü'nün betonlaştırılması ve ODTÜ İmar Planı'nda değişikliklere gidileceği iddiaları, Üniversite yönetimini harekete geçirdi. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, yarın konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

Eymir Gölü’nün belediyelere devredilip betonlaştırılması ve ticarileştirilmesi, ODTÜ Yerleşkesi’nin bölünerek yol geçirilmesi ve Üniversite İmar Planı’nda değişikliğe gidilmesi niyetleri, sivil toplum örgütleri gibi ODTÜ yönetimini de harekete geçirdi. 60’ların efsane rektörü Kemal Kurdaş’ın başlattığı ağaçlandırma kampanyası sonunda Ankara’ya 1 milyondan fazla ağaç kazandıran ODTÜ için yapılmak istenen imar değişiklikleriyle ilgili yarın Üniversite yönetimi tarafından bir basın toplantısı düzenlenecek.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar yarın “İmar planı, Eymir Gölü, ODTÜ yerleşkesinden yol geçirilmesi” konularında kurumun görüşlerini açıklayacak. ODTÜ’den yapılan açıklamada, “Bir süredir basında, üniversitemizin imar durumu, Eymir Gölü ve ODTÜ Yerleşkesi’nden yol geçirilmesiyle ilgili haber ve beyanatlar yer almaktadır. Ayrıca, bu konularda çeşitli kurum ve kişilerce sivil inisiyatif kullanılarak çeşitli eylemler düzenlenmeye başlanmıştır” denildi. ODTÜ, Rektörlükçe üniversitenin imar durumu, Eymir Gölü ve ODTÜ Yerleşkesi’nden yol geçirilmesi konularında kamuoyuna bilgi verme gereği duyulduğunu bildirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın