Eymir ve İmrahor’un Yapılaşmaya Açılması Ankara’nın Ölümü Olur

ODTÜ Mezunlar Derneği Eymir Gölü'nde yaşanan tartışmalara ilişkin panel forum düzenledi.

ODTÜ Vişnelik tesislerinde gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ODTÜ Öğretim Üyesi Tarık Şengül, Ankara’nın Eymir’i grubundan Ebru Voyvoda, Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim katıldı.

“Eymir halka açık ranta kapalı”

Panelde Ankara’nın nefes alma alanlarından olan Eymir Gölü çevresinde yapılaşma, Eymir’in Büyükşehir Belediyesi’nin tehdidi altına girmesi, yapılması gerekenler ve eylem planları üzerine değerlendirmeler yapıldı. Eymir’in halka açık ranta kapalı olduğunun sıkça vurgulandığı etkinlikte Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Eymir Gölü ve İmrahor Vadisi’nin birlikte ele alınarak taşıdığı potansiyellerin farkına varılması önemli, su havzası, yeşil aks, flora ve faunası ,kültürel ve arkeolojik özellikleri ile bir kent için bulunmaz fırsatlar sunan Eymir ve İmrahor’un yapılaşmaya açılarak betonlaşmasnın Ankara’nın ölümü olacağını söyledi. Candan: “Diplomatik otel ile bu yapılaşma baskısı artacak, bu nedenle yapılmaması için mücadele edeceğiz” dedi.

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim “Eymir gölünün, büyükşehir Belediyesi’nin eline geçmesi durumunda, Mogan Gölü ve Göksü Parkın başına gelenlerin aynısının olacağını belirtti.

“Eymir kutsalımız, dokundurtmayız”

ODTÜ öğretim üyesi Tarık Şengül ise “Büyük rant fotoğrafını görerek Eymir ve çevresini değerlendirmek gerekli, kentsel ölçekte yürütülen mücadelelerde, muhalefet partilerinden seçilen belediyelerin sessiz kaldığı ortada. Atatürk Orman Çiftliği’nde kaçak saray yapılırken ilçe sınırları içerisinde olan ilgili belediyenin sesi neden çıkmadı, kaç tane davası var.Kentsel rantta piramidin en yukarıdakilerin de işin parçası olduğu ortada, Eymir kutsalımız dokundurtmayız ” dedi.

Ankara’nın Eymiri grubundan Ebru Voyvoda, Eymir gölünün tanıtımına ve orada yapılacak etkinliklere yönelik bir dizi önerileri sıralayarak, kurumların işbirliği içerisinde çalışmasına değindi.

Etkinlik katılımcıların önümüzdeki günlerde oluşacak süreçlere ilişkin önermeleri ile son buldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın