Eymir Gölü Adım Adım Ranta Açılıyor

Eymir Gölü’nün çevresindeki yapılaşma dair TMMOB’ye Bağlı Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Başkanı Baran Bozoğlu açıklama yaptı.

Bozoğlu, Çevre Bakanlığının 15 Aralık tarihinde Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Genel Müdürlüğünde Eymir Gölü ÇED başvuru dosyasının yayımlandığını ifade ederek ÇED sürecinin başlatıldığını belirtti.

Eymir Gölü’nde yapılaşmaya karşı mücadele veren ÇMO, bugün genel merkezde bir toplantı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Kendilerinin verdikleri yazılarla ve raporlarla Eymir Gölü’ndeki yapılaşmadan vazgeçilmesini talep ettiklerini hatırlatan ÇMO Başkanı Bozoğlu, “Bu dosya imara açılma dosyasıdır” diye konuştu. Bozoğlu yayımlanan dosya ile 3 haftalık bir süreçte ÇED halkın katılımı toplantısı yapılacağını söyledi ve Eymir Gölü’ne sahip çıkmak için Ankara halkının ve bütün duyarlı vatandaşların toplantıya katılması çağrısında bulundu.

“Kurumlarla Yazışmalar Yaptık”

Bilgi Edinme Kanunu kapsamında yazışmalar yaptıklarını da anlatan Bozoğlu Çevre ve Şehircilik Bakanlığının merkez teşkilatına, ÇSB iç kurumlarına ve Belediyelere yazılar yazdıklarını ifade etti. Çankaya Belediyesinincevabında burada bir imar çalışmasının olamayacağının belirtildiğini dile getiren Bozoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünün yanıtını bir dosya olarak ilettiğini söyledi.

Süreç Son Derece Ciddiyetsiz İşliyor

Müdürlüğün Eymir Gölü’nün yapılaşmaya uygun olmadığını daha önce İmar Planlama Dairesine belirtiğini de hatırlatan Bozoğlu şöyle devam etti: Buradan gelen yanıt dosyası sürecin ne kadar ciddiyetsiz yürütüldüğü ortaya koymuş oldu. Kasım ayında yazı istememiz üzerine Mekansal Planlama Genel Müdürlüğüne bağlı İmar Planlama Dairesi Başkanlığı; Çevre ve Düzenlemesi Dairesi Başkanlığına bir yazı yazıyor. Yazıda, bu bölgeye dair yapılan yazışmaların tamamının kendilerine iletilmesini istiyor. Bu daire ise ellerinde bu konuya dair bir yazışma olmadığı yanıtını veriyor. Bunun üzerine İmar Dairesi, haziran ayında konu ile ilgili birçok yazışma yaptıkları yanıtını vererek yazışma fotokopilerini de yanıtına ekliyor. Durum şunu da gösteriyor; buradaki otel projesinin hiçbir bilimselliği ve hukuki yanı yok. Birtakım ayak oyunlarıyla bu işi yaptırmaya çalışıyorlar.

Etiketler

Bir yanıt yazın