EXPO REAL 2011’de Umut Vardı

4-6 Ekim 2011 tarihleri arasında Münih'te gerçekleşen EXPO REAL 2011'in ana teması Avrupa'nın içine düştüğü borç krizi ve finansal akış sorunları oldu.

EXPO REAL’in Avrupa gayrimenkul pazarının önemli bir göstergesi olduğu belirtilirken, bu yıl gerçekleşen fuarda ekonomik türbülansa rağmen olumlu bir hava gözlemlendi. Bu olumlu hava yapılan ziyaretçi anketlerine yansıdı. Ziyaretçilerin yüzde 97’si fuarı çok iyi olarak nitelendirirken, yüzde 71’i sektörün mevcut ekonomik durumunu olumlu olarak değerlendirdi. Ziyaretçilerin yüzde 47’si sektörün genel durumunda bir değişim olmadığını belirtirken yüzde 25’i durumun daha da kötüye gitmekte olduğu yorumunu yaptı.

37 bin katılımcının yer aldığı EXPO REAL 2011’i 19 bin ticari ziyaretçi gezdi. Fuarda Türkiye’ye ait stant sayısının azlığı dikkat çekici idi.

34 ülkeden 1.610 firmanın temsil edildiği fuar 72 ülkeden gelen ziyaretçileri ağırladı. Almanya’nın ardından en fazla ziyaretçi sırasıyla İngiltere, Hollanda, Avusturya, İsviçre, Fransa, Polonya, Amerika Birleşik Devletleri, Çek Cumhuriyeti, Rusya ve Lüksemburg’dan oldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın