EXPO İzmir ”tasarımcısını” arıyor

İzmir Valisi Kıraç: EXPO 2020 tanıtım faaliyetlerine ilişkin ihale açıldı, ihale tamamlandıktan sonra tanıtım çalışmaları da hızlanacak.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, EXPO 2020 adaylık sürecinde ”iletişim, tanıtım faaliyetleri” hizmeti için ihale açıldığını, ihalenin şubat ayı sonunda gerçekleştirilmesiyle tanıtım çalışmalarının hız kazanacağını açıkladı.

Kıraç, yaptığı açıklamada, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi’nin ulusal ve uluslararası alanda iletişim ve tanıtım faaliyetlerini yürütecek şirket için ihale düzenlediğini belirtti.

”Daha iyi bir dünya için yeni yollar/Herkes için sağlık” temasıyla İzmir’in aday olduğu EXPO 2020 organizasyonuna yönelik tanıtım çalışmalarını gerçekleştirecek şirketin şubat ayı sonundaki ihaleyle belirleneceğini anlatan Kıraç, ”İhale tamamlandıktan sonra tanıtım çalışmaları da hızlanacak” diye konuştu.

İHALENİN KAPSAMI
Görsel kimlik uygulamaları, ulusal ve uluslararası tanıtım hizmetleri, internet sitesi tasarım ve geliştirme hizmetleri, sosyal medya planlama ve geliştirme hizmetleri, algı araştırması ve analizi, EXPO 2020 İzmir sunumlarının planlama ve uygulanması, ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projeleri geliştirilmesi veya uygulaması hizmet satın alımını kapsayan ihaleye katılmak isteyenlerin en geç 23 Şubat saat 15.00’e kadar EXPO 2020 İzmir Ofisine başvuruda bulunması istendi.

Organizasyonun, iletişim ve tanıtım hizmetleri kapsamında, stant, e-şablon, promosyon materyallerinin tasarımı, ulaşım araçları ve bina giydirme, dış çevre dekorasyonu, kısa tanıtım filmi, görsel ve yazılı basın araçları için ilan hazırlanması ile stratejik halkla ilişkiler planlarının oluşturulması, ulusal ve uluslararası farkındalığı artırmaya yönelik kampanya hazırlanmasını içeren iş için düzenlenen ihale, 29 Şubatta pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek.

İhale şartnamesine göre, teklif vermek isteyen firmaların ulusal ve uluslararası görsel kimlik oluşturma çalışmalarından en az iki örnek hazırlaması ve EXPO sürecini yürütebilecek yetkinliklikte olduğunu kanıtlayacak nitelikte kampanyalardan en az bir örnek sunması gerektiği açıklandı.

Ulusal ve uluslararası iletişim ve tanıtım için ihaleye başvuran yerli ajansların en az 1 milyon Türk lirası, yabancı ajansların en az 500 bin Euro düzeyinde 2009, 2010 ve 2011 yıllarına ilişkin gelir tablolarına sahip olması gerektiği bildirildi.

İZMİRLİ REKLAMCILAR KONSORSİYUM KURACAK
İzmir Reklamcılar Derneği Başkanı Murat Türkay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) ”Marka Şehir” ihalesine, İzmirli 6 şirketin konsorsiyum kurarak katıldığını, benzer bir konsorsiyumun EXPO 2020 tanıtım ihalesine yönelik oluşturulması için de çalıştıklarını bildirdi.

İhale duyurusu ile son başvuru tarihi arasındaki zamanı çok kısa bulduklarını ifade eden Türkay, buna rağmen ihaleye İzmirli reklam ajanslarının bir konsorsiyumla katılması için çalışacaklarını söyledi.

Türkay, İzmir’in, kenti tanıyan kişilerce tanıtılması gerektiğini savunarak, şunları söyledi:

”Dernek olarak tüm üye ajanslara çağrı yaptık. İzmir’in ciddi bir iletişim altyapısı var ve burada hoş çözümler üretiliyor. Bu sektörün İzmir’de bilgi birikimi var. Bu projenin duygusal bir yönü de bulunuyor. Bu yönü markanın içine koyamazsanız ortaya pek bir şey çıkmaz. İzmir’e uzaktan bakmak kısıtlı olmak demektir. Bu projeyi İzmirli şirketlerin alması, İzmir’in kazanması anlamına gelir.”

EXPO İÇİN GÖNÜLLÜ SAYISI 1000’E ÇIKTI
Öte yandan, organizasyonun adaylık sürecinde yapılacak çalışmalarda ”gönüllü” olarak çalışanların belirlenmesi çalışmaları da sürüyor.

Bunun için www.expoizmir.org.tr adresinden ulaşılabilen internet sitesi üzerinden ”gönüllü” başvuruları alınıyor.

EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi yetkilileri, adaylık sürecinde yapılan çalışmalarda görev almak isteyen gönüllü sayısının, çoğunluğu üniversite öğrencisi ve sağlık sektörü çalışanlarından 1000’e ulaştığını kaydetti.

EXPO NEDİR?
Dünyanın en eski ve en büyük uluslararası etkinliklerinden biri olan EXPO, başka bir deyişle “Dünya Sergisi”, beş yılda bir düzenlenmekte ve altı ay sürmektedir. Katılımcıları arasında devletler, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve şirketler yer almaktadır. EXPO’larda ürünler değil fikirler, kültürler ve dünyanın geleceği için projeler sergilenir.

EXPO’lar Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) adındaki uluslararası kuruluş tarafından organize edilmektedir. Çoğunluğu büyükelçilik düzeyinde temsil edilen 157 ülke, BIE üyesidir.

EXPO’nun en önemli özelliklerinden biri, temasıdır. Geniş bir kapsama sahip olan bu temanın, tüm insanlığı ilgilendirmesi ve evrensel nitelikte olması gerekmektedir. EXPO alanının büyüklüğü sınırsızdır ve katılımcılar kendi pavyonlarını inşa edebilirler.

Etiketler

Bir yanıt yazın