Expo 2020 İtalya Pavyonu’nun Tasarımı CRA-Carlo Ratti Associati’ye Ait

Expo 2020 İtalya Pavyonu’nun tasarımı resmi olarak açıklandı. Pavyon, CRA-Carlo Ratti Associati, Italo Rota Building Office, matteogatto&associati ve F&M Ingegneria iş birliğiyle tasarlandı.

2020 yılında Dubai’de düzenlenecek olan EXPO, 20 Ekim 2020-10 Nisan 2021 tarihleri arasında açık kalacak.

Figuratif olarak Dubai’ye doğru yola çıkan 3 tekne, pavyonun bel kemiğini oluşturuyor. Dubai’ye varan tekneler Pavyon’un çatısına dönüşüyor. Tasarım, mimarlığa yönelik döngüsel bir yaklaşıma dayanıyor.

Pavyonun çatısı deniz ve çöl dalgalarını hatırlatacak şekilde kıvrımlı bir yüzeye sahip. Pavyonun tabanı devasa bir kumuldan oyulmuş. Projede, daha sürdürülebilir bina uygulamalarını tecrübe etmek ve döngüsel ekonomiyle de etkileşimde bulunmak için Dubai’nin yerel coğrafyasına atıfta bulunan ve aynı zamanda organik atıkları içeren malzemeler kullanılacak.

Örneğin, sergi gerçek kumdan yapılmış bir kumul boyunca uzanırken, yürüyüş yolu portakal kabukları ve kullanılmış kahve atıklarından elde edilen geri dönüştürülmüş, yenilikçi malzemelerle kaplanacak.

Pavyon, yapay iklimlendirme yerine doğal iklim stratejileri ile kontrol edilen bir atmosfere sahip. Alan, multimedya içeriği yayınlayabilen LED perdeleri ve deniz iplerinden oluşan uyarlanabilir bir dijital cephe ile sınırlandırılmış.

“Sürekli farklı biçimlere dönüşecek bir pavyon fikrini sevdik. Dijital teknolojiler sayesinde uzun ve kısa vadede yeniden yapılandırılabilecek bir mimarinin peşindeyiz.”
Carlo Ratti

Etiketler

Bir yanıt yazın