EXPO 2016’ya Şakayık Temalı Giriş Kapısı

EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayık sergi alanının giriş kapılarını da süsleyecek. Şakayık şeklinde tasarlanan kapıların büyük ilgi görmesi bekleniyor.

“Çiçek ve Çocuk” temasıyla gelecek yıl tüm dünyaya kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya’da üst yapı çalışmaları sürerken, bin 121 dönümlük alanda giriş kapılarının inşaatı da hızla yükseliyor. Giriş kapılarındaki görsel mimaride EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayığın yaprakları kullanıldı. Alanın kuzey bölümüne yapılan ve 714 metrekarelik alanı kapsayan ana girişin görüntüsünün şakayık yaprakları şeklinde olması planlanırken, dördü engelli 24 giriş, 2’si engelli 14 çıkış turnikesinin yer alacağı ana girişte, yönetim, güvenlik, kayıp eşya, posta, emanet ofisleri, revir, engelli-bebek araç kiralama ve fotoğraf ofisi bulunuyor.

Kent merkezinden tramvay ile EXPO 2016 Antalya alanına gelecek ziyaretçiler için de projede değişiklik yapılarak, eklenen batı girişinin mimarisi de şakayık yaprağı şeklinde tasarlandı. Üçü engelli 13 giriş turnikesinin bulunduğu kapıda, yönetim, güvenlik, kayıp eşya, hediyelik eşya ve engelli-bebek araç kiralama bölümleri yer alıyor.

Ana giriş ve batı giriş kapılarının yıl sonundan önce tamamlanması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın