Evsizlerin Fontları

Evsizlerin el yazıları font oluyor. Arrels derneği ve Cyranoss ajansı geliştirdikleri bu sosyal sorumluluk projesi ile 1400 evsize para yardımı sağlayacak.

Geçtiğimiz günlerde sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha eklendi. Barselona’da hayata geçirilen proje önde gelen dernek isimlerinden Arrels Fundacio’nun imzasını taşıyor. Dernek 1987’den beri “kimse sokaklarda uyumasın” sloganı ile evsizlere destek oluyor. Yaptığı çalışmalar ile 10 binden fazla evsiz insana barınma, yeme-içme ve sağlık hizmeti gibi olanaklar sağlıyor. Homeless Fonts’un gerçekleşmesinde yer alan Cyranoss McCann ajansının yöneticisi Laia Gilibets ve Arrels derneği yetkilisi Ferran Busquet hayata geçirdikleri bu projenin uluslararası alanda ses getirmesini hedefliyor.

Projede her gün rastladığımız evsizlerin ellerinde tuttuğu karton üstü yazılarında kullandıkları karakteristik tipografilerini Cyranoss djital ortama taşıyor.Böylelikle birçok kurumsal alana hitap edebilecek fontlar elde ediyorlar.

Fontların fiyatları çeşitlilik göstersede 19 avro ile 290 avro arası bir fiyat dilimi vermek yanlış olmaz. Valonga şarapları katılımcılardan bir tanesinin el yazısını şişelerinin üstünde kullanmaya başlamış.

Projeye bireysel veya kurumsal olarak katkıda bulunmak için Homelessfonts’un resmi internet adresinden yardım almanız mümkün.

Etiketler

Bir yanıt yazın