Evliya Çelebi’nin İzinde İstanbul Rotaları

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, 17. yüzyıl İstanbul’unu keşfetmek isteyenler için Üsküdar, Haliç, Fatih olmak üzere 3 ana rotada 80 mimari yapı ve mekânın ele alındığı “Evliya Çelebi’nin İzinde İstanbul Rotaları” isimli kitabı matbu harita eşliğinde okuyucularıyla buluşturuyor.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ), İstanbul’un tarihi ve kültürel mirasını hazırladığı arşiv niteliğindeki eserlerle ölümsüzleştiriyor. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteği Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) yürütücülüğünde gerçekleştirilen “İstanbul’un Seyyahı Seyyah’ın İstanbul’u” projesi kapsamında hazırlanan ve editörlüğünü Musa Duman ile Zeynep Kevser Şerefoğlu’nun üstlendiği “Evliya Çelebi’nin İzinde İstanbul Rotaları” isimli kitap, raflardaki yerini aldı.

FSMVÜ Yayınları’ndan çıkan, 160 sayfa ve 5 bölümden oluşan kitap, Evliya Çelebi’nin hayatı ve eserleri hakkında bilgi vererek başlıyor. Kitaba eşlik eden matbu harita İstanbul’u deneyimlemek isteyenlere tarihi yolculukta rehberlik ediyor. Ayrıca eser, Roma, Bizans Osmanlı başta olmak üzere birçok dinin, kültürün ve medeniyetin izlerini barındıran İstanbul’un zengin birikimine mekânsal ölçekte de bir bakış açısı sunuyor.

İstanbul’un Seyyahı, Seyyah’ın İstanbul’u Projesi Hakkında

“İstanbul’un Seyyahı, Seyyah’ın İstanbul’u” projesi, 15 Şubat 2022- 14 Mart 2023 tarihleri arasında 90 öğrenci ile 9 eğitmen tarafından gerçekleştirildi. Proje kapsamında kısa film atölyesi, animasyon atölyesi, yaratıcı yazarlık atölyesi olmak üzere üç ayrı atölyede eğitim çalışmaları düzenlendi. İstanbul gezilerine katılan ve atölyede şehir odaklı metin kurgulamayı öğrenen öğrencilerin kaleme aldıkları yazılar ise “Genç Seyyahların Kaleminden İstanbul” kitabında toplandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın